UCRAINA/UKRAJNA 1 martie 2022

„Întorsura solidară”, campania autorităților întorsurene pentru a ajuta refugiații ucraineni

de David Leonard Bularca | 1278 vizualizări

Autoritățile locale din Întorsura Buzăului au lansat în cursul zilei de luni, 28 februarie, o campanie de strângere de ajutoare pentru cetățenii ucraineni care fug din calea atacurilor rusești. La fostul sediu BCR din oraș oamenii vor putea duce produse alimentare, de igienă, lenjerii de pat, pături și altele asemenea. Centrul va fi deschis de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00, conform decidenților de la nivel local. Totodată, întorsurenii care pot oferi cazare sau transport sunt încurajați să ia legătura cu autoritățile, pentru a se face astfel o centralizare a tuturor celor care vor să ajute. 

„ÎNTORSURA SOLIDARĂ! Primăria organizează o campanie în vederea strângerii de ajutoare pentru refugiații din Ucraina. Punctul de colectare va fi amenajat la fostul sediu BCR din Întorsura Buzăului și va funcționa de luni până vineri în intervalul 09:00-16:00.

Se pot dona:

- produse alimentare ambalate, neperisabile, produse de igienă personală, lenjerie de pat, pături, pilote, paturi de campanie (pliabile).

Pentru campania de colectare, persoana responsabilă este dl. Oltean Costică: 0744 171 437”, se arată într-o postare pe Facebook publicată luni pe pagina Primăriei Întorsura Buzăului.

Cei care pot oferi cazare sau transport sunt rugați să anunțe, luând legătura cu un angajat al primăriei covăsnene.

„Dacă sunt persoane care pot ajuta, cu cazare, transport vă rugăm să sunați la numărul 0787 781 713 – Brie Tohănean Ioan, astfel încât să identificăm cât mai multe spații de găzduire. Suntem alături de vecinii noștri ucraineni în aceste vremuri tulburi și ținem legătura cu autoritățile publice locale din zonele de graniță cu Ucraina”, se mai arată în mesajul autorităților de la Întorsura Buzăului.

De la Întorsura Buzăului au ajuns până acum cel puțin două transporturi în Vama Siret. Unul cu medicamente, donate de o farmacie din zonă, iar altul cu alimente, cumpărate cu banii donați de câțiva tineri din oraș, a spus primarul din orașul covăsnean, Raul Urdă.  

Comuna Barcani, care este aproape de Întorsura Buzăului, a anunțat, prin vocea edilului Nicolae Pastor, că este disponibilă să găzduiască cetățeni ucraineni

Sâmbătă noaptea, aproximativ 1,5 tone de produse au ajuns din Sfântu Gheorghe la Vama Siret

Mai multe detalii despre campaniile de întrajutorare a refugiaților ucraineni desfășurate la nivelul județului nostru puteți citi pe covasnamedia.ro, categoria UCRAINA/UKRAJNA

Mai mult decât atât, echipa OCV, prin campania „Covăsnenii ajută ucrainenii” stă la dispoziția covăsnenilor pentru a-i ajuta să afle răspunsuri de la autorități sau orice alte informații vor dori să știe cu privire la felul în care pot contribui la întrajutorarea celor care au scăpat de moarte venind în România. Comunicarea cu echipa OCV se va putea face prin mesaje private pe Facebook sau prin E-mail, pe adresa observatorulcv@gmail.com.

Sursa foto: Primăria Întorsura Buzăului / Facebook

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.