UCRAINA/UKRAJNA 28 februarie 2022

„Covăsnenii ajută ucrainenii” – o campanie inițiată și susținută de Observatorul de Covasna

de Mirela Cara Dragu | 2678 vizualizări

„Împreună pentru oameni, pace și valori democratice”

În contextul în care, opriți brusc din ritmul unei vieți obișnuite, cetățenii ucraineni fug cum și pe unde pot din calea prăpădului pe care armatele ruse l-au creat ca din senin în țara lor, echipa Observatorul de Covasna lansează campania „Covăsnenii ajută ucrainenii”, cu scopul de a le veni în ajutor tuturor celor care și-au lăsat în urmă casele, părinții bătrâni și bolnavi, animalele, mașinile, agonisirea de-o viață și bucăți de suflet, în încercarea de a-și salva viața sau copiii. Inițiativa li se adresează tuturor oamenilor de bine din județ, care vor să ajute și să aducă o rază de speranță în rândul celor care trăiesc astăzi în spaimă, durere și incertitudine.

Au trecut deja trei zile de când lumea întreagă s-a oprit din tot ce făcea și și-a îndreptat atenția spre Ucraina, țara de la granița de nord a României, care în dimineața de joi s-a trezit într-o realitate pe care puțini și-o mai imaginau posibilă în secolul 21. Rusia a invadat Ucraina într-un război clasic despre care analiștii spuneau că nu mai e posibil astăzi.  

La scurt timp de la invazia pornită de ruși cu o furie greu de înțeles, Europa și cetățenii altor state ale lumii s-au grăbit să condamne actele de agresivitate ale temutului și imprevizibilului lider de la Kremlin. Într-un gest de solidaritate cu poporul ucrainean, care a opus o neanticipată rezistență eroică în fața atacului rusesc, oamenii s-au mobilizat să facă tot ce pot pentru a întrerupe războiul înainte de a fi prea târziu, dar și pentru a-i ajuta pe toți cei care acum încearcă să fugă de moarte.

Observatorul de Covasna, la unison cu majoritatea lumii, condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei și se implică activ în această „poveste” prin campania „Covăsnenii ajută ucrainenii”. Sub deviza „Împreună pentru oameni, pace și valori democratice”, platforma covasnamedia.ro și ziarul Observatorul de Covasna se pun la dispoziția tuturor cetățenilor care doresc să sprijine refugiații de război cu tot ce pot și cu tot ce le este acestora necesar.

Mai mult decât atât, echipa OCV va sta la dispoziția covăsnenilor pentru a-i ajuta să afle răspunsuri de la autorități sau orice alte informații vor dori să știe cu privire la felul în care pot contribui la întrajutorarea celor care au scăpat de moarte venind în România. Comunicarea cu echipa OCV se va putea face prin mesaje private pe Facebook sau prin E-mail, pe adresa observatorulcv@gmail.com.

În cursul săptămânii viitoare, ca parte din campanie, echipa OCV va stabili și câteva puncte de colectare în mai multe localități din județ. Aici, vor putea fi aduse ajutoare pentru refugiații ucraineni. Detalii despre localitățile și punctele de colectare din fiecare dintre acestea vor fi publicate ulterior în ziar, dar și pe covasnamedia.ro, secțiunea Ucraina/Ukrajna.

În speranța că ceea ce trăim astăzi va fi doar o secvență dintr-o poveste care ne va ajuta pe toți să nu ne pierdem convingerea că binele triumfă, adresăm tuturor covăsnenilor îndemnul de a rămâne solidari față de vecinii noștri de la nord, atât de greu încercați în aceste zile, și de a-și demonstra omenia, implicându-se activ în campania „Covăsnenii ajută ucrainenii”.

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.