ACTUALITATE 3 iulie 2024

38 de câini vagabonzi, capturați de pe străzile din Sfântu Gheorghe în luna iunie

de Daniela Luca | 1228 vizualizări

Luna trecută, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a derulat o acțiune de prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe. În total, au fost capturate 38 de animale, iar asta înseamnă că adăpostul a devenit din nou prea plin. Într-o încercare de a găsi soluții, adăpostul organizează o nouă zi a porților deschise sâmbătă, 6 iulie, între orele 10:00 și 15:00. Comunitatea este invitată să adopte sau să sprijine câinii aflați în nevoie.

Majoritatea câinilor capturați pe parcursul lunii iunie au fost găsiți în cartierul Őrkő. TEGA a subliniat și că în acţiuni s-au folosit şi gloanţe tranchilizante. Deși acest lucru implică utilizarea unei arme, glonțul nu este letal. Animalul se prăbușește din cauza efectului substanței, dar nu suferă leziuni permanente și nici nu moare, spun cei de la adăpost. 

Pentru a semnala prezența unui câine vagabond, cetățenii sunt încurajați să apeleze numărul de telefon 0732.717.185.

În prezent, în cuștile de la Câmpul Frumos se află 161 de câini, cu 15 mai mulți decât capacitatea maximă.

Pentru a rezolva această situație urgentă, adăpostul și Asociația câinilor fără stăpân AMY vor organiza o nouă zi a porților deschise sâmbătă, 6 iulie, între orele 10:00 și 15:00.

„Toți câinii pentru adopție sunt vaccinați și cipați, iar adopția este gratuită, tot ce aveți nevoie este o carte de identitate. Adăpostul aşteaptă şi persoane care doresc doar să plimbe câinii la fața locului”, transmit organizatorii.

La începutul acestui an, conducerea societăţii TEGA S.A., cea care administrează Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos, a luat decizia să organizeze o serie de zile ale porţilor deschise, în speranţa că mai mulţi oameni vor merge să adopte câinii.

Aceste evenimente se organizează în prima zi de sâmbătă a fiecărei luni. Deși până acum impactul acestor evenimente a fost modest, există speranța că tot mai mulți oameni vor răspunde apelului.

„Scopul nu este un secret: dorim să evităm să fim nevoiți să eutanasiem câini sănătoși și să nu fim forțați să ajungem într-o situație în care nu există alternativă. Împreună cu Asociația AMY dorim să eliberăm spațiile care sunt supraaglomerate”, a declarat atunci directorul TEGA, Máthé László.

Tot acesta a precizat că societatea doreşte să le ofere oamenilor posibilitatea de a cunoaște câinii din adăpost. Ziua porților deschise nu este, așadar, doar o campanie de adopție, ci și o oportunitate pentru persoanele care nu s-au decis încă să ia acasă un animăluț sau care nu își permit să păstreze un câine, dar care totuși vor să se joace și să se plimbe cu patrupezii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.