ACTUALITATE 3 iulie 2024

7 oameni au murit în accidente rutiere în județul Covasna, în prima jumătate a anului

de Daniela Luca | 1375 vizualizări

În primele 6 luni ale acestui an, județul Covasna a înregistrat 21 de accidente rutiere grave, soldate cu 7 decese și 16 răniți grav. Pentru a spori siguranța pe drumurile publice, dar și pentru a educa participanții la trafic în cultura siguranței rutiere, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna vor intensifica, în prima săptămână a lunii iulie, activitățile de control și monitorizare a traficului.

Datele oficiale ale IPJ Covasna arată că din totalul celor 21 de  accidente:

·       6 au implicat abateri comise de bicicliști;

·       2 au fost provocate de depășiri neregulamentare;

·       2 au fost cauzate de viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum.

În acest context, în perioada 01-07 iulie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna vor intensifica activitățile de control și monitorizare a traficului, pentru a spori siguranța pe drumurile publice și de a educa participanții la trafic în cultura siguranței rutiere.

Este de precizat că polițiștii vor fi prezenți pe tronsoanele de drum unde au fost înregistrate evenimente rutiere și în intervalele orare cu trafic intens. IPJ Covasna transmite că activitățile de control vor viza în mod special:

·       Impunerea respectării regimului legal de viteză și combaterea depășirilor neregulamentare.

·       Prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de indisciplina pietonilor, bicicliștilor și conducătorilor de atelaje cu tracțiune animală.

·       Îndepărtarea din trafic a conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

·       Respectarea regulilor de acordare a priorității de trecere pietonilor și vehiculelor.

·       Descurajarea  folosirii telefonului mobil, fără dispozitiv de tip "hands-free", în timpul conducerii, precum și a altor preocupări de natură a distrage atenția.

·       Impunerea folosirii centurilor de siguranță, a căștilor de protecție și a dispozitivelor speciale de siguranță pentru copii.

Totodată, se precizează că scopul acestor măsuri nu este doar acela de a sancționa abaterile, ci și de a preveni accidentele rutiere prin educarea și informarea participanților la trafic despre importanța respectării regulilor de circulație. În cadrul acestei demers, polițiștii vor desfășura acțiuni de informare directă a șoferilor, le vor oferi și recomandări sau materiale informative despre siguranța rutieră.

În decursul anului trecut, în județul Covasna s-au produs 41 de accidente grave, în scădere față de anul precedent, 2022, când au avut loc 60 de astfel de incidente. În urma accidentelor rutiere grave înregistrate anul trecut, 15 persoane au murit, iar 32 au suferit răni grave.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.