ACTUALITATE 5 iulie 2024

Stagiu de pregătire al noii promoții de agenți de poliție la IPJ Covasna

de Covasna Media | 1216 vizualizări

COMUNICAT DE PRESĂ. Cea mai nouă promoție de agenți de poliție, încadrată la Inspectoratul de Poliție Județean Covasna în luna aprilie, a încheiat un stagiu de pregătire intensivă. Acest program a fost conceput pentru a le oferi noilor agenți atât cunoștințele teoretice, cât și abilitățile practice necesare debutului în viața profesională.

Pe parcursul acestui stagiu, agenții au beneficiat de sprijinul și expertiza ofițerilor de pregătire profesională. Programul a fost conceput pentru a le completa cunoștințele și a le dezvolta deprinderile necesare pentru a acționa eficient în diverse situații simulate, bazate pe scenarii elaborate de ofițerii instructori.

Obiectivele și activitățile stagiului de pregătire au inclus: 

  1. Dezvoltarea abilităților de conducere auto defensivă: Tinerii polițiști au fost instruiți să conducă în condiții de siguranță, fiind astfel în măsură să prevină accidentele și să asigure o reacție promptă în situații de urgență.
  2. Instrucția tragerii cu armamentul din dotare: Polițiștii au participat la sesiuni intensive de tragere, pentru a-și îmbunătăți precizia și siguranța în utilizarea armelor de serviciu.
  3. Pregătire fizică și autoapărare: Aceste sesiuni au fost esențiale pentru dezvoltarea rezistenței fizice și a abilităților de autoapărare, necesare în intervențiile operative.
  4. Tactică polițienească: Noii agenți au învățat tehnici și strategii pentru a gestiona eficient situațiile de intervenție, asigurând siguranța publică și propria protecție.

De asemenea, polițiști cu vastă experiență din structuri operative au avut ocazia să le prezinte noilor agenți provocările cu care s-au confruntat de-a lungul carierei lor. Aceste sesiuni au oferit o perspectivă valoroasă asupra realităților din teren și au contribuit la formarea unei înțelegeri aprofundate a responsabilităților ce le revin.

Reprezentanți ai altor structuri cu atribuții în domeniul aplicării legii, inclusiv structurile antidrog, anticorupție și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, au participat la acest stagiu. Aceștia au oferit prezentări detaliate despre activitățile specifice și provocările întâlnite în lupta împotriva criminalității, subliniind importanța cooperării interinstituționale.

Dobândirea cunoștințelor, abilităților și însușirea valorilor și responsabilităților specifice reprezintă fundația pentru o carieră de succes în Poliția Română. Acest stagiu de pregătire reflectă angajamentul I.P.J. Covasna de a asigura o instruire de calitate pentru noii săi agenți, pregătindu-i astfel să servească și să protejeze comunitatea cu profesionalism și devotament.

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.