UCRAINA/UKRAJNA 26 februarie 2022

(Update) Aproximativ 300 de kilograme de alimente, transportate sâmbătă din Sfântu Gheorghe, la Vama Siret

de David Leonard Bularca | 3467 vizualizări

UPDATE 16:10: Bogdan Cezar Mihai a spus, pentru Observatorul de Covasna - CovasnaMedia.ro, că s-au strâns aproximativ 1,5 tone de produse care vor ajunge la Vama Siret. 

Un bărbat din Sfântu Gheorghe, Bogdan Cezar Mihai, a plecat sâmbătă către Vama Siret, din județul Suceava, cu ajutor umanitar pentru cetățenii din Ucraina care fug din calea războiului. S-au strâns în jur de 300 de kilograme de alimente, dar și haine, spune acesta.

„S-au strâns alimente, haine, conserve, apă, lapte, de toate. Și de la pomana care a fost astăzi la biserică am primit colivă, lumânări. Acum să spunem că este o cantitate undeva la 300 de kilograme de alimente și câțiva saci de haine. Ar trebui să mai iau doi metri cubi de haine din Târgu Secuiesc, de la Secuiana. Noi vom merge cu ele la Vama Siret”, a spus Bogdan Cezar Mihai, sâmbătă, în jurul orei 13:40, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro

Bărbatul spune că face acest lucru pentru că a rămas impresionat de imaginile cu refugiații ajunși în țara noastră.

„Pentru simplul fapt că am văzut că sunt acolo fără părinți, fără tată mai ales. Am zis ok, de ce nu? Dacă lumea poate, eu de ce nu? Aș vrea să plec în jurul orei 14:00 către Vama Siret”, a mai precizat covăsneanul.

La nivelul județului Covasna există mai multe asociații sau persoane fizice care au inițiat campanii pentru ajutarea cetățenilor din Ucraina ajunși în țara noastră, după ce joi Rusia a pornit mai multe atacuri în țara vecină. Printre covăsnenii care se implică în campanii de ajutoare numără și preotul Vasile Antonie Tămaș de la Vâlcele. 

Vom reveni cu detalii în următoarele ediții ale ziarului Observatorul de Covasna.

Sursa foto: Bogdan Cezar Mihai

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.