ACTUALITATE 11 august 2023

Mandatul de șef al lui Alin Pahonțu la IPJ Covasna a fost prelungit

de David Leonard Bularca | 1575 vizualizări

Comisarul-șef Alin Pahonțu rămâne la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna. Instituția este coordonată, prin împuternicire, de șase luni deja de acesta.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe, ne-a transmis că împuternicirea lui Alin Pahonțu la conducerea instituției a fost prelungită, însă, până la ora redactării acestui material, nu am reușit să aflăm și pentru ce perioadă de timp.

Actualizare: Trei luni este prelungirea mandatului șefului împuternicit al poliției covăsnene. 

Inițial, Pahonțu a fost numit șef al IPJ Covasna la începutului lunii februarie, pentru o perioadă de trei luni. Apoi, în luna mai, mandatul i-a fost prelungit cu încă trei luni.

Împuternicirea lui Alin Pahonțu pentru a conduce poliția covăsneană a venit după ce fostul șef, Liviu Pampu-Romanescu, s-a pensionat.

În acest moment, la conducerea IPJ Covasna se mai află Marius Daniel Ivașcu (adjunct al șefului Inspectoratului) și Lucian Trăistaru (împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului), conform site-ului Poliției Române.

Dacă în cazul lui Ivașcu și al lui Trăistaru sunt afișate, pe site-ul Poliției Române, CV-urile celor doi polițiști, în cazul șefului IPJ Covasna, Alin Pahonțu, aceste informații nu sunt disponibile, cel puțin pentru moment.

Șefii IPJ Covasna de-a lungul anilor 

Fostul șef al IPJ Covasna, Liviu Pampu-Romanescu, a ocupat funcția din noiembrie 2018 până în ianuarie 2023, cu o pauză de un an și jumătate, când a plecat, pe o altă funcție de conducere, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În perioada cât Liviu Pampu-Romanescu a fost plecat la IGPR, funcția de șef al IPJ Covasna a fost preluată prin împuternicire, de mai multe ori.

Din mai 2020 până în februarie 2021, la comanda IPJ Covasna a fost comisarul-șef Lucian Trăistaru (care în prezent este împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului).

Înainte de acesta, funcția lăsată temporar vacantă de Liviu Pampu-Romanescu a fost ocupată de comisarul-șef Tudorel Pieleanu, detașat din Argeș pentru perioada ianuarie-martie 2020, despre care g4media.ro scria în 2018 că este un protejat al fostului ministru de interne, Carmen Dan.

De menționat este că, la rândul lui, Tudorel Pieleanu a preluat postul de la comisarul-șef Marius Daniel Ivașcu (în prezent adjunct al șefului IPJ Covasna). Și el a fost numit prin împuternicire timp de șase luni, din august 2019, dar a mai ocupat aceeași funcție timp de câteva luni în 2017. Și numele lui Marius Daniel Ivașcu a fost scos în evidență, în 2019, într-un caz în care s-a vorbit despre abuzuri, controale cu dedicație, dosare penale, măsluirea de concursuri și numiri ilegale pe funcții de conducere.

Sursa foto: politiaromana.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.