ACTUALITATE 5 mai 2023

Alin Pahonțu rămâne la conducerea IPJ Covasna

de David Leonard Bularca | 7518 vizualizări

Comisarul-șef de poliție Alin Pahonțu rămâne la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna pentru o perioadă de încă trei luni. El a ajuns în fruntea instituției la începutul lunii februarie, după pensionarea fostului șef al IPJ Covasna, Liviu Pampu-Romanescu. 

Pe 3 mai a expirat ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care Alin Pahonțu a fost împuternicit, adică numit, șef al IPJ Covasna, însă acesta a fost reînnoit pentru o perioadă de încă trei luni, a transmis, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al instituției, Radu Stroe. 

Alin Pahonțu a fost în trecut adjunct al șefului IPJ Brașov. Alături de Pahonțu, la conducerea IPJ Covasna se mai află Marius Daniel Ivașcu (adjunct al șefului Inspectoratului) și Lucian Trăistaru (împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului), conform site-ului Poliției Române.

Dacă în cazul lui Ivașcu și al lui Trăistaru sunt afișate, pe site-ul Poliției Române, CV-urile celor doi polițiști, în cazul șefului IPJ Covasna, Alin Pahonțu, aceste informații nu sunt disponibile, cel puțin pentru moment. 

Șefii IPJ Covasna de-a lungul anilor  

Fostul șef al IPJ Covasna, Liviu Pampu-Romanescu, a ocupat funcția din noiembrie 2018 până în ianuarie 2023, cu o pauză de un an și jumătate, când a plecat, pe o altă funcție de conducere, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În perioada cât Liviu Pampu-Romanescu a fost plecat la IGPR, funcția de șef al IPJ Covasna a fost preluată prin împuternicire, de mai multe ori.

Din mai 2020 până în februarie 2021, la comanda IPJ Covasna a fost comisarul-șef Lucian Trăistaru (care în prezent este împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului).

Înainte de acesta, funcția lăsată temporar vacantă de Liviu Pampu-Romanescu a fost ocupată de comisarul-șef Tudorel Pieleanu, detașat din Argeș pentru perioada ianuarie-martie 2020, despre care g4media.ro scria în 2018 că este un protejat al fostului ministru de interne, Carmen Dan.

De menționat este că, la rândul lui, Tudorel Pieleanu a preluat postul de la comisarul-șef Marius Daniel Ivașcu (care este în prezent adjunct al șefului IPJ Covasna). Și el a fost numit prin împuternicire timp de șase luni, din august 2019, dar a mai ocupat aceeași funcție timp de câteva luni în 2017. Și numele lui Marius Daniel Ivașcu a fost scos în evidență, în 2019, într-un caz în care s-a vorbit despre abuzuri, controale cu dedicație, dosare penale, măsluirea de concursuri și numiri ilegale pe funcții de conducere.

Sursa foto: politiaromana.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.