ACTUALITATE 14 februarie 2020

Noul șef al IPJ Covasna a avut prima apariție publică

de Iulia Drăghici - Taraș | 3422 vizualizări

Tudorel Pieleanu a fost prezent la ședința de Consiliu Județean 

Noul șef al IPJ Covasna, comisarul șef Tudorel Pieleanu, a avut joi, 13 februarie, o primă întâlnire cu aleșii din Consiliul Județean. Prezent pentru a-și prelua oficial calitatea de membru în cadrul organismului de Autoritate Teritorială de Ordine Publică (ATOP), Pieleanu, fost șef al IPJ Argeș, le-a transmis consilierilor județeni că a început să ia la cunoștință specificul județului și că își va folosi experiența acumulată de-a lungul carierei pentru o „corectă funcționare” a acestuia.  

Totodată, acesta a subliniat că deși ocupă de ani buni funcții de conducere, nu „s-a născut șef”. 

„Vă asigur, cu această ocazie, de tot respectul meu față de dumneavoastră, dar și de comunitatea din județul Covasna și de asemenea vă asigur că nu voi precupeți niciun efort să îmi pun la dispoziție experiența și, să spunem așa, vechimea în asemenea structuri de poliție în a gestiona în mod corect și corespunzător situația la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Covasna. Sunt ofițer de carieră, absolvent al Academiei de Poliție în anul 1993, am desfășurat și muncă de execuție, ca să elimin anumite comentarii, cum s-ar spune răutăcioase: „s-a născut șef”. Nu, am desfășurat timp de 12 ani muncă de execuție, restul, am evoluat cu pași, cred eu mărunți sau firești pentru o anumită perioadă, acum se pare totuși că e cam nefiresc, am fost șef de birou, de serviciu, de poliție municipală, adjunct șef de inspectorat și șef de inspectorat la Argeș din 2018. Cred că în perioada care a trecut, de la numirea mea pe această funcție, am început să cunosc specificul județului, să iau la cunoștință de problematica cu care se confruntă Inspectoratul Județean de Poliție și vă asigur că atât timp cât voi desfășura această activitate în această funcție, toate măsurile și deciziile care trebuiesc luate pentru o bună și corectă funcționare vor fi luate. În rest, să sperăm că voi reuși să aduc, mă rog, aportul meu de experiență și cunoștințe și în această zonă”, a declarat în plenul CJ comisarul-șef Tudorel Pieleanu. 

Acesta a fost numit pe funcția de inspector șef al IPJ Covasna începând cu data de 23 ianuarie a.c.. Tudorel Pieleanu a preluat postul de la comisarul-șef Marius Daniel Ivașcu, care a mai ocupat această funcție timp de câteva luni în 2017. Acesta din urmă a fost numit prin împuternicire de șase luni începând cu luna august 2019. Numirea a venit la puțin peste un an de la ocuparea funcției prin concurs de comisarului-șef de poliție Liviu Pampu-Romanescu, care între timp a fost transferat pe un post superior în cadrul IGPR.  

În timpul șefiei comisarului-șef Marius Daniel Ivașcu, întors între timp pe postul de adjunct al șefului Inspectoratului, a izbucnit un scandal național, în care șefii din IPJ Covasna erau acuzați de abuzuri, controale cu dedicație, dosare penale, măsluirea de concursuri, numiri ilegale pe funcții de conducere.

De-a lungul timpului s-a dovedit că scaunul de inspector-șef al IPJ Covasna nu prea are „lipici” la mai-marii poliției numiți în această funcție, atât de importantă în județ. În ultimii patru ani, la conducerea IPJ s-au perindat cam tot atâția șefi: Silviu Stoenescu (martie 2016 – februarie 2017), Marius Daniel Ivașcu (februarie – aprilie 2017), Eugen Palade (aprilie 2017 – noiembrie 2018), Liviu Pampu-Romanescu ( noiembrie 2018 – august 2019).

În ceea ce îl privește pe cel mai nou șef, acesta este originar din Teleorman, potrivit informațiilor publicate pe site-ul IPJ Covasna. 

CV-ul său arată că în perioada Iulie 1993 – Aprilie 1995 a fost Ofiţer  de poliţie rutieră la Poliţia Municipiului Alexandria; Aprilie 1995 – Septembrie 2000 – Ofiţer specialist la Serviciul Rutier - I.P.J Teleorman; Septembrie 2000 –  Aprilie 2003 – Şef al Biroului Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Alexandria; Aprilie 2003 –  Septembrie 2004 – Ofiţer specialist (consilier juridic) - I.P.J Teleorman; Septembrie 2004 – Februarie 2005 – Ofiţer specialist Serviciul Management Resurse Umane - I.P.J Teleorman; Februarie 2005 – Mai 2007 – Şef Serviciu Management Resurse Umane - I.P.J Teleorman; Mai 2007 – Septembrie 2017 – Şef Poliţia Municipiului Alexandria; Septembrie 2017 – Iulie 2018  – împuternicit adjunct al şefului I.P.J. Teleorman; Iulie 2018 – împuternicit şef al I.P.J. Argeș; Ianuarie 2020 – prezent şef al I.P.J. Covasna. 

În ceea ce privește latura educativă și formativă, noul inspector-șef al IPJ Covasna, în vârstă de 53 de ani, este absolvent al Academiei de Poliţie ,,A.I.Cuza” - Facultatea de Drept (1993), a absolvit un Curs Postuniversitar - Management Comercial şi Bancar (2002), are Master - Dreptul Afacerilor – Universitatea Româno-Americană din Bucureşti (2004) și are un curs de formator „leadership”  la Academia Internaţională de Poliţie ILEA din Budapesta (2009). 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.