ACTUALITATE 10 august 2023

Bărbatul atacat de urs la Belin a fost externat din spital

de David Leonard Bularca | 764 vizualizări

Bărbatul din Belin, care este cioban la o stână din localitate, și a fost atacat de urs la finalul lunii iulie, a ieșit din spital. El continuă însă un tratament. Pe de altă parte, ursul care a atacat nu și-a mai făcut apariția în zonă, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul cu atribuții de primar din Belin, Ferencz Zoltán.

Autoritățile spun că nu știu ce s-a întâmplat cu ursul.

„Ursul nu a mai apărut în zonă. Nu știm dacă a plecat în altă parte, habar nu avem. Nu am nicio informație de la paznicul de vânătoare în acest sens”, a spus, Ferencz Zoltán.

Viceprimarul din Belin ne-a spus că bărbatul atacat de urs a fost externat din spital.

„Bărbatul care a fost atacat este acum bine, a fost externat. Chiar astăzi am vorbit și l-au dus la injecții, pentru tratament”, a declarat acesta.

Ferencz Zoltán a precizat și că „nu este vorba despre același bărbat care a fost atacat în trecut. E la aceeași stână, dar alt cioban”.

Autoritățile aveau în plan fie relocarea, fie împușcarea ursului în cauză, dacă și-ar mai fi făcut apariția în zonă și ar fi pus în pericol viața oamenilor.

Potrivit directorului Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, Gheorghe Neagu, la nivelul județului Covasna sunt peste 2.000 de exemplare de urs. De la începutul anului și până la începutul lunii iulie, în județ au fost împușcați șapte urși agresivi.

La nivel național, potrivit ultimelor sondaje, numărul de urși se situează între 7.000 și 8.000 și tinde să fie în continuă creștere.

Sursa foto (ilustrativ): arhivă

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.