ACTUALITATE 31 iulie 2023

Bărbat atacat de urs, la Belin. A fost transportat de urgență la spital

de David Leonard Bularca | 7775 vizualizări

Update (3): Starea bărbatului este stabilă. Detalii, AICI.

Update (2): Reprezentanții jandarmeriei Covasna spun că nu se poate stabili cu exactitate dacă este vorba despre același urs care a mai atacat și în trecut, în aceeași zonă.

„Nu putem ști dacă este vorba despre același urs. Dar în ultima perioadă, în această zonă, am mai avut intervenții de alungare a urșilor ca urmare a apelurilor primite prin numărul de urgență 112”, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, purtătoarea de cuvânt a instituției.

Update: La fața locului au intervenit și jandarmii, care au asigurat perimetrul, a transmis, pentru redacția noastră, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Covasna, Cristina Chirvase.

„În urma apelului prin S.N.U.A.U. 112, s-a deplasat în zona indicată un echipaj de jandarmi. La sosirea echipajului, victima se afla deja în ambulanță, primind îngrijiri medicale. Echipajul de jandarmi nu a intervenit efectiv, ci a acționat doar ca sprijin, asigurând perimetrul și patrulând preventiv în zonă”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Știrea inițială: Un cioban a fost atacat de urs, luni seara, în jurul orei 20:00, la Belin. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul cu atribuții de primar din localitate, Ferencz Zoltán.

ATENȚIE! URMEAZĂ INFORMAȚII CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL.

Același urs a mai atacat și în trecut, conform viceprimarului.

„Chiar acum s-a adunat comisia pentru acest caz. Este același urs care a mai atacat și acum o lună și jumătate, două luni, în același loc. A atacat un cioban, l-a atacat la cap. Sperăm să nu fie ceva grav, dar a pierdut mult sânge omul. E aproape de comună, la 200-250 de metri locul atacului. Vom face din nou alungări, tranchilizare, doar în ultimul moment mergem pe varianta de împușcare”, a spus, luni seara, la aproximativ o oră și jumătate după atac, Ferencz Zoltán.

După atacul precedent, ursul a fost alungat din zonă, însă se pare că s-a întors.

„Ultima dată l-am alungat și nu a mai venit, până ieri (n. red. duminică). Ieri a atacat la stâna respectivă și a luat vreo două oi. Am mers cu Jandarmeria, am făcut alungare, am stat acolo mai multe ore, dar a revenit astăzi, când a atacat ciobanul”, a explicat viceprimarul.

Ciobanul atacat a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Sfântu Gheorghe, a declarat, tot pentru redacția noastră, directorul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Covasna, Cristian Cimpoi.

„Este vorba de un bărbat în jurul vârstei de 60 de ani. Are răni la spate și la membrele superioare, la brațe și o rană în zona capului. A fost transportat de către echipajul nostru cu medic la UPU Sfântu Gheorghe”, a declarat Cristian Cimpoi.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.