UCRAINA/UKRAJNA 28 februarie 2022

Primăria Întorsura Buzăului va înființa un centru de colectare a donațiilor pentru refugiații ucraineni

de Iulia Drăghici - Taraș | 2542 vizualizări

Un centru de colectare a donațiilor pentru ajutorarea refugiaților ucraineni va fi înființat la Întorsura Buzăului, a spus duminică, pentru Observatorul de Covasna, primarul Raul Urdă. Amănunte vor fi făcute publice în cursul zilei de luni pe pagina de Facebook a instituției, a punctat edilul. Totodată, el a lăudat o serie de inițiative private pornite de la întorsurenii care au sărit de îndată în ajutorul oamenilor care fug din calea războiului. 

Luni o să facem un anunț pe pagina primăriei, că dorim în cadrul primăriei să primim, nu bani, că nu vom putea primi, dar va fi un centru în care vom aduna alimente, pături, haine, fiecare ce consideră că este necesar pentru un om care a plecat de acasă cu o geantă în mână. Încercăm să ținem legătura cu ei (n.red. primarii din localitățile de la graniță) și să le trimitem exact ce au nevoie și să le trimitem exact unde e nevoie”, ne-a declarat duminică primarul Raul Urdă. 

Tot el ne-a spus și că întorsurenii s-au mobilizat exemplar în privat și că deja au plecat spre Vama Siret cel puțin două transporturi, unul cu medicamente, donate de o farmacie din zonă și alta cu alimente, cumpărate cu banii donați de câțiva tineri din oraș. 

La Întorsura au fost două acțiuni în sensul ăsta. Îi felicit pe acești cetățeni care s-au organizat înaintea noastră și au fost eficienți. Mihai Paladoiu, cu Farmacia Nouă a trimis deja pe inițiativă proprie, o mașină întreagă în zona Siretului. Marian Telean, Adrian Băilă și Adi Telean au făcut o colectă între prieteni, cunoscuți, au mers la magazin, au umplut o dubă de alimente și au mers și au predat-o pompierilor din Vama Siret, dacă nu mă înșel. Îi felicit!”, a transmis primarul din Întorsura Buzăului. 

Totodată, partidul din care face parte și pe care îl prezidează, USR Întorsura Buzăului, are în derulare o campanie similară. În cadrul acesteia se colectează mai degrabă pături și saltele, după cerințele pe care le-a înaintat un primar USR din zona de graniță, unde ajung refugiați ucraineni. 

La nivelul județului Covasna sunt, de altfel, în derulare mai multe campanii de ajutorare a oamenilor din Ucraina, care își părăsesc țara din cauza războiului inițiat joi de Rusia.  

Cel mai important este ca acestea să fie îndreptate spre scopuri concrete, astfel încât să nu fie în zadar.

Sursa foto: Facebook/Adrian Baila. 

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.