STIREA ZILEI 7 februarie 2023

Șef nou la IPJ Covasna

de David Leonard Bularca | 4315 vizualizări

Liviu Pampu-Romanescu s-a pensionat 

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna are un nou șef, pe o perioadă de trei luni, în persoana comisarului-șef de poliție Alin Pahonțu. El a fost în trecut adjunct al șefului IPJ Brașov, după cum se arată pe site-ul Poliției Române

„Domnul Pampu-Romanescu s-a pensionat. În funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a fost împuternicit, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, domnul comisar-șef de poliție Alin Pahonțu”, a transmis, luni, pentru redacția CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe, care a precizat că numirea în funcție a avut loc pe 3 februarie, pentru o perioadă de trei luni. 

Fostul șef al IPJ Covasna, Liviu Pampu-Romanescu, a ocupat funcția din noiembrie 2018 până în prezent, cu o pauză de un an și jumătate, când a plecat, pe o altă funcție de conducere, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). 

În perioada cât Liviu Pampu-Romanescu a fost plecat la IGPR, funcția de șef al IPJ Covasna a fost preluată prin împuternicire, de mai multe ori. 

Din mai 2020 până în februarie 2021, la comanda IPJ Covasna a fost comisarul-șef Lucian Trăistaru

Înainte de acesta, funcția lăsată temporar vacantă de Liviu Pampu-Romanescu a fost ocupată de comisarul-șef Tudorel Pieleanu, detașat din Argeș pentru perioada ianuarie-martie 2020, despre care G4Media.ro scria în 2018 că este un protejat al fostului ministru de interne, Carmen Dan.

De menționat este că, la rândul lui, Tudorel Pieleanu a preluat postul de la comisarul-șef Marius Daniel Ivașcu (care este în prezent adjunct al șefului IPJ Covasna, conform site-ului Poliției Române). Și el a fost numit prin împuternicire timp de șase luni, din august 2019, dar a mai ocupat aceeași funcție timp de câteva luni în 2017. Și numele lui Marius Daniel Ivașcu a fost scos în evidență, în 2019, într-un caz în care s-a vorbit despre abuzuri, controale cu dedicație, dosare penale, măsluirea de concursuri, numiri ilegale pe funcții de conducere. 

Sursa foto: politiaromana.ro

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.