SPORT 12 ianuarie 2010

Două jucătoare noi şi o „bombă“ mondială la echipa de baschet feminin

de Covasna Media | 1648 vizualizări
Nagy Ildiko şi Cristina Ciocan au părăsit echipa 12ian2010-baschetDupă plecarea la sfârşitul anului trecut a fostului antrenor Stacey Nolan şi a pivotului american Vanessa Gidden, echipe de baschet feminin Sepsi BC din Sfântu-Gheorghe a schimbat la început de an alte două jucătoare. Nagy Ildiko şi Cristina Ciocan au părăsit echipa zilele trecute, prima în favoaarea unui contract mai bun, cu ICIM Arad, iar a doua a plecat la Satu Mare (echipe învinse de Sepsi BC), fiind încă în recuperare după o operaţie suferită anul trecut. În locul lor, conducerea echipei le-­a adus pe sârboaica Irena Matovici, o foarte bună aruncătoare de trei puncte şi foarte iubită în Sfântu-Gheorghe, care a mai jucat la noi în oraş şi acum a fost adusă de la echipa din Israel cu care fetele au jucat şi pe care le-au învins în luna decembrie.

Nagy Ildiko şi Cristina Ciocan au părăsit echipa

12ian2010-baschetDupă plecarea la sfârşitul anului trecut a fostului antrenor Stacey Nolan şi a pivotului american Vanessa Gidden, echipe de baschet feminin Sepsi BC din Sfântu-Gheorghe a schimbat la început de an alte două jucătoare.

Nagy Ildiko şi Cristina Ciocan au părăsit echipa zilele trecute, prima în favoaarea unui contract mai bun, cu ICIM Arad, iar a doua a plecat la Satu Mare (echipe învinse de Sepsi BC), fiind încă în recuperare după o operaţie suferită anul trecut. În locul lor, conducerea echipei le-­a adus pe sârboaica Irena Matovici, o foarte bună aruncătoare de trei puncte şi foarte iubită în Sfântu-Gheorghe, care a mai jucat la noi în oraş şi acum a fost adusă de la echipa din Israel cu care fetele au jucat şi pe care le-au învins în luna decembrie.

„Poate că a contat şi că a văzut că o echipă cu mult mai mulţi bani decât noi a pierdut mai mult din cauza atmosferei, a publicului şi probabil că a contat şi asta la negociere”, a spus managerul PR al echipei, Mădălin Guruianu.

A doua jucătoare care va juca la noi este Bianca Vesca, din Cluj, fost pivot de naţională, o jucătoare cu experienţă şi una din jucătoarele pe care echipa se bazează să ţină centrul terenului, sub panou.

Se pregăteşte o „bombă“

În afara celor două noi jucătoare, în prezent au loc negocieri cu o înlocuitoare a Vanessei, caracterizată drept o „bombă“. Potrivit lui Guruianu, semnarea contractului este realizabilă în proporţie de 90%, noua jucătoare este un pivot de talie mondială şi în prezent joacă în Spania.

„Ea va avea cel mai mare contract şi ne bazăm să tragă mult echipa în sus, mai ales când mulţi ne­au cântat prohodul“, a mai spus reprezentantul PR al baschetbalistelor. Fetele de la Sepsi BC au început anul sub îndrumarea unui nou antrenor, Veress Attila, care le va însoţi şi la meciul cu Zaragoza, din Spania, care se joacă joi. Din acest meci vor lipsi noile jucătoare, însă ele vor lua parte la pregătirile care încep săptămâna viitoare. Primul meci în Cupa României se joacă la finele săptămânii viitoare, cu Alexandria.

„Suntem încântaţi de cum începe să se adapteze antrenorul, care e uluit de atmosfera de aici şi de câtă lume se interesează. Cel mai impresionant a fost că după ce am pierdut cu 30 de puncte meciul de săptămâna trecută cu Zaragoza, de la noi de acasă, aclamaţiile, aplauzele suporterilor nu au contenit, au făcut atmosferă şi a spus că aşa ceva nu credea că va vedea vreodată în sport, nu în România”, a mai precizat Mădălin Guruianu.

Speră că promisiunile vor fi respectate

Potrivit acestuia, echipa este pe drumul cel bun în atingerea ţelurilor stabilite, însă cel mai greu a fost faptul că echipa nu a beneficiat de finanţarea la care s-a aşteptat. Reprezentanţii echipei speră însă că anul acesta, trecând toate problemele cu campaniile electorale, cu situaţia fără Guvern şi tot aşa, să se ajungă la o situaţie de normalitate în care Clubul să primească banii promişi de autorităţile locale şi judeţene.

„Ca orice Club, jucătorii mai vin sau mai pleacă, dar la ce vedeam în alte sporturi şi la toate nivelele unde sunt foarte mulţi bani băgaţi şi salariile sunt în urmă cu lunile, în Sf. Gheorghe ne mândrim că cei doi oameni care au plecat anul trecut şi cei doi de anul acesta au contractele desfăcute cu plata drepturilor salariale la zi. Credem că odată cu venirea celor două jucătoare, plus una, lotul va fi mai puternic decât la începutul sezonului şi aşa şi trebuie pentru că acum urmează etapa decisivă în campionat şi Cupa României“, a conchis Guruianu, amintind totodată că determinante în evoluţia echipei sunt suporerii şi atmosfera din jurul echipei, care le dau elan fetelor.

Ana Sidon

Foto: sepsibc.ro (Gyurkó Balázs)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cristina, 19 ianuarie 2010
Sa stiti ca cei de la SEPSI nu si-au platit ABSOLUT nici o datorie fata de jucatoarele care au plecat de la echipa. Si pe langa faptul asta, nici macar transferurile nu vor sa le semneze. Toate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.