EDUCATIE 23 aprilie 2024

Locul I pentru echipa de la LTME la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Rugby mixt

de Covasna Media | 1111 vizualizări

O echipă de elevi a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” (LTME), din Întorsura Buzăului, coordonată de profesorul Bogdan Stroie, a câștigat duminică, 21 aprilie, locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, categoria rugby mixt. Profesorul covăsnean a obținut și premiul pentru „antrenorului turneului” și tot la echipa din județul Covasna au ajuns și premiile pentru „cei mai buni jucători”. Acestea le-au revenit elevilor Adriana Gabriela Banciu și David Andrei Popica. 

În total, la competiție au participat aproape 100 de elevi, din mai multe zone ale țării. 

Echipa de la LTME s-a pregătit timp de un an pentru acest concurs, a declarat, pentru covasnamedia.ro, profesorul Bogdan Stroie. 

Îmi doream nespus pentru elevi să câștige, credeam în ei, dar știam că este foarte greu”, a spus Bogdan Stroie. Tot el a precizat și că, anul trecut, echipa de elevi cu care a participat a reușit să obțină locul III. 

Prima fază a fost pe județ, apoi a urmat regiunea și la final etapa Națională, unde au fost cele mai bune opt echipe”, a mai spus profesorul pentru redacția noastră. 

„Nu ne-am gândit nicio secundă că vom fi cei mai buni”

Adriana Gabriela Banciu, cea care a și luat premiul pentru cea mai bună jucătoare, spune că echipa a jucat până la „ultimul fluier și ne-am lăsat inima pe teren”. 

Faptul ca am avut numeroase piedici legate de transportul până în orașul Râmnicu Vâlcea și faptul că majoritatea adversarilor ne-au desconsiderat, ne-a determinat să ne dorim să le arătăm că putem fi buni. Nu ne-am gândit nicio secundă că vom fi cei mai buni, am luat fiecare meci în parte, am jucat până la ultimul fluier și ne-am lăsat inima pe teren”, a spus aceasta. 

„Înainte de fiecare meci ne strângeam în cerc, spuneam cu toții o rugăciune iar mai apoi ne făceam tactica de joc și încălzirea”

Celălalt „cel mai bun jucător” al ediției, David Andrei Popica, spune că deși experiența a fost una frumoasă, a fost și grea, pentru că nivelul competiției a fost foarte ridicat. 

Cu toate astea, rezultatul obținut este excelent. Dorința mea și a colegilor era de a lua un loc pe podium, locul 1 era doar un vis care a devenit realitate. Anul acesta competiția a fost organizată foarte bine, în prima zi am luat parte la ședința tehnică, moment în care am descoperit cu ce echipe vom juca în ziua următoare și a fost intonat Imnul Național. A doua zi am jucat meciurile din grupă. În urma rezultatelor excelente, am început să sperăm la un loc mai bun față de cel de anul trecut de la Bârlad (locul 3). Înainte de fiecare meci ne strângeam în cerc, spuneam cu toții o rugăciune, iar apoi ne făceam tactica de joc și încălzirea”, a spus, pentru redacția noastră, tânărul. 

Doresc să le mulțumesc colegilor mei pentru experiența minunată pe care am  avut-o alături de ei și, nu în ultimul rând, profesorului meu Bogdan Stroie, care în fiecare săptămână, după terminarea orelor, își folosește timpul liber pentru antrenamentele la rugby”, a mai precizat David Andrei Popica. 

Felicitări tuturor! 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.