ECOLOGIE 26 aprilie 2024

La Zilele Sfântu Gheorghe se vor folosi doar pahare reutilizabile. Cum va funcționa sistemul

de Covasna Media | 1327 vizualizări

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au anunțat că începând cu ediția din acest an, în cadrul sărbătorii vor fi folosite numai pahare reutilizabile. La prima băutură pe care o veți comanda veți plăti o garanție de 10 lei. În momentul în care veți dori să vă mai luați o băutură, veți oferi paharul folosit deja și o să primiți altul curat. La plecarea de la eveniment, paharul reutilizabil va putea fi dus într-un loc special amenajat pentru a-l preda și a primi înapoi garanția de 10 lei. 

Autoritățile locale anunță că, de acum înainte, în cadrul tuturor evenimentelor organizate de primărie va fi folosit acest sistem, al paharelor reutilizabile. 

„Zilele Sfântu Gheorghe își propun să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri de plastic prin utilizarea exclusiv a paharelor reutilizabile în timpul sărbătorii orașului. În plus, Primăria Sfântu Gheorghe va introduce astfel de pahare la toate evenimentele publice de acum încolo. În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile”, se arată într-un anunț al autorităților.

Singurul loc din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe unde nu se vor folosi paharele reutilizabile este Curtea Vinurilor, unde băuturile se vor servi în pahare de sticlă. 

„Toate băuturile vor fi servite în pahare reutilizabile personalizate, realizate în colaborare cu ZĂ KUP. Este vorba despre un pahar care poate fi agățat de geantă, buzunar, curea, rucsac, putând fi transportat cu ușurință dintr-un loc în altul.

Pentru a-l utiliza, trebuie să urmaţi câțiva paşi simpli:

  • Comandaţi prima băutură și o primiţi într-un pahar reutilizabil pentru care veţi plăti o garanție de 10 lei.
  • Bucuraţi-vă de băutură păstrând natura în siguranță. De fiecare dată când comandaţi o băutură nouă, daţi paharul vechi şi veţi primi comanda într-unul nou și igienizat.
  • La final vă recuperaţi garanția de la unul dintre punctele de returnare din cadrul evenimentului (vizavi de magazinul Bertis Gold din centru, în fața biroului Tourinfo, lângă #SEPSI, vizavi de magazinul Amigo, în faţa Bisericii Catolice din parc, în fața Muzeului Național Secuiesc, în curtea Fabricii de Ţigarete). 
  • Nu uitați, paharul trebuie returnat în stare intactă, nu murdar, deteriorat, zgâriat, mâzgălit etc. Sau, îl puteți păstra ca suvenir și să-l folosiţi de mai multe ori, chiar şi acasă sau la o plimbare în parc sau la iarbă verde”, explică organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe. 
  • Autoritățile locale punctează și faptul că „băuturile scurte și mâncarea sunt oferite în ambalaje biodegradabile”.

„De câțiva ani, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe se asigură că comercianții (sic!) folosesc cele mai ecologice materiale pentru a servi atât mâncarea, cât și băuturile”, mai transmit autoritățile. 

Zilele Sfântu Gheorghe se află în acest an la cea de-a 31-a ediție și vor avea loc în perioada 23-28 aprilie.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 19 ore, 21 minute

Anunţ public

Acum 19 ore, 22 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.