ACTUALITATE 12 aprilie 2024

Un bărbat din Sfântu Gheorghe a murit după ce a căzut de pe trotineta electrică

de Daniela Luca | 4161 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Sfântu Gheorghe a murit vineri într-un accident. S-a întâmplat pe strada 1 Mai din municipiu. Potrivit datelor IPJ Covasna, acesta se deplasa cu o trotinetă electrică în momentul în care și-a pierdut echilibrul, a căzut și s-a lovit la cap.

„Astăzi, 12 aprilie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii rutieri de la Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați cu privire la un accident rutier petrecut pe strada 1 Mai din municipiul Sfântu Gheorghe, în care a fost implicat conducătorul unei trotinete electrice.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că un bărbat de 43 de ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, ce se deplasa cu o trotinetă electrică pe strada 1 Mai, dinspre Piața Fântânii spre strada Őrkő, în dreptul imobilului cu numărul 27, s-a dezechilibrat, a căzut de pe trotinetă și s-a lovit la cap”, arată datele IPJ Covasna.

Conducătorul trotinetei electrice nu purta cască de protecție, ne-a mai informat aceeași sursă. 

Eforturile medicale de resuscitare au fost în zadar, mai spun autoritățile. Bărbatul a fost declarat decedat la fața locului. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar investigațiile sunt în desfășurare pentru a clarifica cum s-a produs, mai exact,  accidentul. 

În noiembrie anul trecut, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a unui proiect de lege care prevede că purtarea căștii de protecție pe acest mijloc de transport este obligatorie. 

Între timp, IPJ Covasna transmite câteva recomandări pentru bicicliști și pentru utilizatorii trotinetelor electrice. Aceste reguli simple pot face diferența între viață și moarte dacă sunt respectate. 

Pentru bicicliști:

·        Respectați limitele de vârstă privind mersul pe bicicletă, pe drumurile publice și regula de a purta echipament de siguranță.

·        Învățați să mergeți pe bicicletă în locuri sigure, iar pe drumurile publice, circulați cu prudență.

·        Evitați manevrele bruște și nu traversați pe bicicletă la trecerile pentru pietoni.

·        Nu vă urcați pe bicicletă după ce ați consumat alcool. Siguranța voastră este prioritară!

Pentru utilizatorii de trotinete electrice:

·        Folosiți întotdeauna cască de protecție și iluminare adecvată pentru vizibilitate crescută.

·        Respectați limitele de vârstă și circulați pe pistele special amenajate sau pe sectoarele de drum potrivite.

·        Traversați străzile pe jos, nu pe trotinetă și adaptați-vă viteza la condițiile de trafic.

·        Nu uitați că nerespectarea regulilor poate atrage sancțiuni contravenționale, dar cel mai important este să vă păstrați siguranța și să contribuiți la un trafic civilizat și lipsit de incidente!

Foto ilustrativ: Guliver/GettyImages

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.