UCRAINA/UKRAJNA 7 martie 2022

O echipă a Crucii Roșii Covasna acordă sprijin refugiaților care ajung la Vama Sighet

de David Leonard Bularca | 2849 vizualizări

O echipă formată din șase voluntari și un coordonator de la Crucea Roșie Covasna a plecat duminică dimineața către Vama Sighet, județul Maramureș, pentru a oferi sprijin refugiaților care ajung la acel punct de trecere a frontierei. Aceștia, printre altele, vor ajuta la îndrumarea persoanelor ajunse din Ucraina și le vor oferi încălzitoare și ceai. Covăsnenii vor sta la Sighet o săptămână. 

„Astăzi dimineață (n. red. duminică) o echipă a Crucii Roșii Covasna formată din 6 voluntari a plecat către punctul de trecere a frontierei de la Sighet, unde îi vor sprijini pe colegii de la Crucea Roșie Maramureș. Voluntarii noștri vor rămâne acolo o săptămână, până la data de 14 martie”, au transmis cei de la Crucea Roșie Covasna.

Echipa este însoțită de coordonatorul voluntarilor, Opra Zsófia Szende.

„Voluntarii sunt foarte bine instruiți în acordarea primului ajutor de bază, prevenție și pregătire pentru dezastre și în tematică legată de misiunea umanitară a Crucii Roșii. La cortul Crucii Roșii vor împărți încălzitoare pentru picior și mână, ceai fierbinte și vor ajuta cu îndrumarea persoanelor venite din Ucraina, suport psihologic și distribuția de ajutoare umanitare. Sunt însoțiți de coordonatorul voluntarilor Opra Zsófia Szende. Mulțumiri partenerului nostru Club Rotary Sfântu Gheorghe pentru sprijin și asigurarea încălzitoarelor”, au mai anunțat, pe Facebook, aceștia. 

Directorul Crucii Roșii Covasna spunea, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, acum o săptămână, faptul că este mai degrabă nevoie de donații în bani pentru refugiații ucraineni, nu de produse, pentru că acestea riscă să se strice, iar banii pot fi folosiți pentru a cumpăra lucrurile necesare atunci când este nevoie de ele. 

Așadar, donații în bani se pot face în contul celor de la Crucea Roșie Covasna, în RON: RO14 RNCB 0124 0380 2054 0001, deschis la BCR.

Ucraina se află în a 12-a zi de război, după ce, pe 24 februarie a.c., Rusia a decis să atace militar țara vecină. 

Sursa foto: Crucea Roșie Covasna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.