STIREA ZILEI 19 iulie 2021

„Bunătate și dăruire” – eveniment cu scop umanitar, după model american, la Vâlcele

de Mirela Cara Dragu | 3144 vizualizări

În weekendul 31 iulie – 1 august, în curtea pensiunii SilvAnka din Vâlcele, va avea loc evenimentul caritabil „Bunătate și dăruire”. Organizat după modelul american de garage sale, evenimentul se desfășoară la inițiativa actriței Anca Silvia Dragalina și a preotului Vasile Antonie Tămaș, care urmăresc ca din fondurile obținute în urma evenimentului să doneze banii strânși mai multor cauze umanitare. Va fi un weekend în care shopping-ul se combină cu un program artistic atractiv și posibilitatea de întrajutorare a aproapelui. 

Întoarsă recent din Japonia, unde a locuit și profesat vreme de aproximativ 18 ani, actrița Anca Silvia Dragalina, născută și crescută în județul Covasna, a decis să pună în vânzare o bună parte din hainele personale și purtate în diverse spectacole sau ședințe foto, accesorii și parfumuri de marcă cu scopul de a strânge bani pentru persoane aflate din categorii sociale dezavantajate, pe care le-a selectat împreună cu preotul Vasile Antonie Tămaș, recunoscut pentru multitudinea campaniilor de întrajutorare pe care le inițiază cu regularitate. 

„Foarte mulți ani la rând am donat ce aveam prietenilor, verișoarelor, cunoscuților, dar în ultimii ani, făcând foarte multe schimbări în viața mea, mutându-mă din Tokyo în Hawai (n.r. unde este căsătorită în prezent), am rămas cu foarte multe lucruri pe care nu le-am dat. Și am venit cu ideea aceasta. Am foarte multe lucruri noi cu eticheta pe ele, branduri, încălțăminte, accesorii, fel și fel de lucruri frumoase, de lux, de care chiar nu mai am nevoie”, a declarat inițiatoarea evenimentului, Anca Silvia Dragalina. 

Pe lângă hainele scoase la vânzare de actriță, în incinta Pensiunii SilvAnka se va organiza și un târg de produse artizanale tradiționale. În plus, va exista și o cutie de donații, astfel încât persoanele care nu își vor găsi haine sau accesorii pe măsura sau gustul lor să nu fie private de bucuria de a dărui pentru cei aflați în nevoie.

 „Aici, în Vâlcele, se fac foarte multe acțiuni caritabile, pornite de la mine sau de la biserică, eu fiind reprezentant al bisericii. Comunitățile noastre nu mai sunt educate din punct de vedere umanitar. Deloc nu sunt educate. Avem o lipsă totală de simț al voluntariatului și având această lipsă totală de simț al voluntariatului, orice dorim să facem noi spre ajutorarea aproapelui este contra cost. Am identificat câteva persoane care au nevoie de ajutor cum ar fi membrii Asociației Persoanelor cu Handicap din România care au sediul la Vâlcele și care mereu au nevoie de ajutor. Pentru încălzire iarna, pentru plata curentului lunar, pentru anumite accesorii de utilitate în sediu. Și atunci, Anca venind și spunându-mi despre acest garage sale, am stabilit că trebuie să fie un eveniment mai complex. Adică, pe lângă accesoriile și hainele purtate în diferite filme sau reclame, sau haine noi, sau pe mapamond, noi o să aducem în prim-plan și câțiva artiști locali, sculptori, pictori, o să aducem și câteva formații de muzică cunoscute la nivel național”, a declarat preotul Vasile Antonie Tămaș care a specificat în mod deosebit că evenimentul nu trebuie confundat cu un bâlci, ci este unul de calitate cu o cauză umanitară serioasă și importantă, iar toți cei care vor veni trebuie să își asume această cauză umanitară. De altfel, sloganul evenimentului este „Mână de la mână pentru o cauză mai bună”.

Cei ce doresc să participe la eveniment trebuie să știe că acesta se va deschide sâmbătă, 31 iulie, la ora 12:00. Pe parcursul celor două zile, la fața locului se vor desfășura și o serie evenimente artistice și muzicale. Între artiștii invitați se numără actuala trupă Compact, Micul Patriot Tudor Limbean de la Vintu și Corul Bărbătesc „Voievozii Munților”, însă publicul se poate aștepta și la alte surprize care vor contribui la realizarea unei atmosfere primitoare și autentice. 

Prezenți la eveniment vor fi și doi reprezentanți ai Asociației Distroficilor Muscular din România, precum și alți beneficiari ai fondurilor acumulate în urma evenimentului. „Vom selecta și alte familii aflate în nevoie, văduvi care sunt recunoscuți în comunitate pentru neputința de a-și asigura încălzirea pe timpul iernii, dar și copii buni la învățătură care provin din medii dezavantajoase. Deci aici ne îndreptăm: persoane cu handicap, văduvi săraci, copii buni la învățătură din familii defavorizate”, a completat preotul Tămaș care a făcut un apel la toți oamenii de bine să se implice responsabil în acțiunea de „Bunătate și dăruire”.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ibolya Ilyés, 23 iulie 2021
Felicitări pentru iniţiativă doamnei Anca Silvia Dragalina , felicitări pentru implicare părintelui Tămaş şi tuturor celor care pun în practică proiectul de suflet . Mult succes şi citeste integral
Ibolya Ilyés, 23 iulie 2021
Cu scuzele de rigoare,am scris la alt articol comentariul...tehnologia şi tableta too smart for me :((
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.