UCRAINA/UKRAJNA 1 martie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni locuri de cazare gratuite

de Iulia Drăghici - Taraș | 1695 vizualizări

În acelaşi timp, autorităţile locale centralizează toate locurile de cazare care pot fi puse la dispoziţia refugiaţilor de către persoane fizice sau juridice din oraş

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe vine în ajutorul cetăţenilor ucraineni forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi ţara din cauza războiului.

În acest sens, având în vedere situaţia specială creată de conflictul armat din Ucraina şi valul tot mai mare de refugiaţi care ajung în ţara noastră, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Mun. Sfântu Gheorghe a decis să creeze condiţiile pentru punerea la dispoziţia refugiaţilor a unui număr de 100 de locuri de cazare. În caz de nevoie, numărul locurilor de cazare poate fi suplimentat.

Ucraina este cuprinsă de un război sângeros și brutal, care forțează civilii să fugă din zona de conflict. Vedem la știri refugiați care trec granița cu o singură valiză, fugind cu copiii în braţe. În această situație, singurele lucruri pe care le avem sunt umanitatea, compasiunea și ajutorul. Primăria dorește să ajute refugiații care ajung în orașul nostru sau doar tranzitează această zonă, cu hrană și adăpost. Suntem cu toții oameni și suntem egali în fața lui Dumnezeu. Să-i ajutăm împreună pe cei care fug de ororile războiului!”, a declarat primarul Antal Árpád.

De asemenea, numărul TelVerde al Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe – 0800 800 767 – va sta non stop şi gratuit la dispoziţia celor care au nevoie de îndrumare sau informaţii despre cazarea grupurilor de refugiaţi care ar putea ajunge în zona noastră.

Mai mult, autorităţile locale centralizează toate locurile de cazare care la nevoie pot fi puse la dispoziţia refugiaţilor de către persoane fizice sau juridice din oraş (pensiuni, case de oaspeţi, sau chiar locuinţe proprii). Astfel, cei care vor să se implice sunt rugaţi să trimită un e-mail la info@sepsi.ro până la data de 6 martie în care să precizeze câte locuri de cazare pot pune la dispoziţie, în ce condiţii (gratuit, contra-cost, la ce preţ etc.), adresa exactă şi datele de contact.

Împreună putem fi mai buni şi putem ajuta oamenii care sunt victime nevinovate ale unui război fără sens!

Sursa: comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.