UCRAINA/UKRAJNA 11 martie 2022

Peste 80 de refugiați ucraineni, cazați până acum de autoritățile din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2344 vizualizări

Peste 80 de refugiați ucraineni au fost ajutați de autoritățile din Sfântu Gheorghe de când a început conflictul în țara vecină. Aproape 70 de solicitări s-au înregistrat prin numărul TelVerde, pus la dispoziție de primărie. 

De când am lansat noi acest număr verde, prin Poliția Locală au fost ajutate, în total, 67 de persoane, iar înainte de a lansa acest program au fost 18. Deci în total, 85 de persoane. Fiecare persoană practic a stat doar o noapte în Sfântu Gheorghe, deci vorbim de persoane care s-au aflat în tranzit. Aproape zilnic vin, în medie, câte două familii”, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Comitetul Local pentru Situații de Urgență de la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe a decis să creeze condiţiile pentru punerea la dispoziţia refugiaţilor a unui număr de 100 de locuri de cazare, a anunțat, la începutul lunii martie, primăria reședinței de județ. În caz de nevoie, numărul locurilor de cazare poate fi suplimentat. 

Tot atunci a fost anunțat și numărul TelVerde al Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe – 0800 800 767, care stă non stop şi gratuit la dispoziţia celor care au nevoie de îndrumare sau informaţii despre cazarea grupurilor de refugiaţi care ar putea ajunge în zona noastră.

Potrivit Poliției de Frontieră, de la declanșarea acestei crize, până la data de 9 martie a.c., ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 343.515 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 258.844 dintre aceștia. 

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.