UCRAINA/UKRAJNA 5 martie 2022

Moment emoționant la Stadionul Sepsi : 11 fotbaliști juniori ucraineni, aplaudați de spectatorii veniți la meci

de Iulia Drăghici - Taraș | 2903 vizualizări

Meciul de vineri seara, dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948, a avut parte de un moment cu totul special. În mijlocul acestui au fost 11 copii, juniori echipei Ruh Lviv din Ucraina, pe care începutul conflictului militar din țara lor i-a prins într-un turneu la Brașov. Micuții fotbaliști au fost invitați la Stadionul Sepsi OSK, au fost aplaudați și încurajați de suporteri și au primit cadouri din partea Consiliului Județean Covasna, informează instituția.

Moment emoționant vineri seară pe stadionul SEPSI, unde s-a disputat meciul dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948. Spectatorii au aplaudat în picioare fotbaliștii, dar nu atât pe cei ai celor două echipe, cât mai ales pe micuții ucraineni de la echipa Ruh Lviv.

Veniți într-un turneu la Brașov, cei 11 copii în vârstă de doar 12 ani sunt împiedicați acum de război să ajungă înapoi la familiile lor. Ei se află în grija organizatorilor competiției, dar au fost invitați la Sf. Gheorghe de jucătorii Sepsi OSK.

Sensibili în fața situației cu care se confruntă micii sportivi ucraineni, angajații Consiliului Județean au pus mână de la mână și le-au cumpărat câteva articole care să îi ajute să treacă mai ușor peste momentele acestea, mult prea dure pentru un copil.

Cele 11 pachete venite din partea echipe CJ Covasna conțin: pantaloni de trening, un tricou, șosete, rucsac, fructe, băutură pentru sportivi și câte două jocuri de societate.

Știm că, pentru acești copii, niciun obiect din lume nu poate vindeca dorul de familie și teama de ce se va întâmpla cu ei și cu toți ai lor. Sperăm totuși că, prin acest gest, am reușit să îi ajutăm să înțeleagă că nu au rămas singuri pe lume, cât timp mai sunt înconjurați de oameni, în adevăratul sens al cuvântului”, se arată într-o informare publicată pe pagina Consiliului Județean Covasna, cât și pe cea a președintelui CJ, Tamás Sándor.

La debutul meciului, fotbaliștii celor două echipe, dar și micuții invitați au afișat din nou bannerul „No war/We want peace” (Nu războiului/Noi vrem pace”).

Sursa foto: Szabó Attila.

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.