UCRAINA/UKRAJNA 28 februarie 2022

Campanie de ajutorare a refugiaților ucraineni, inițiată de USR Întorsura

de Iulia Drăghici - Taraș | 1485 vizualizări

USR Întorsura Buzăului a inițiat o campanie de ajutorare a refugiaților care fug în România din cauza războiului din Ucraina. Potrivit președintelui filialei, Raul Urdă, se ține legătura cu un primar USR din zona de graniță și că acolo vor ajunge ajutoarele care pleacă din zona Întorsurii Buzăului. 

USR are trei primari în apropierea granițelor cu Ucraina. (...) Am ținut legătura cu domnul Vasile Cărare, primarul din Milișăuți, o localitate care e la 20 de km de graniță și am întrebat ce au nevoie. Ne-au spus că alimente sunt foarte multe. Prin graniță, ceea ce vedem la televizor sunt  85% români care vor să ajute, în partea românească a graniței. Și intrau pe oră cam 45 de ucraineni. Asta era situația ieri seară (n.red. sâmbătă seară). Astăzi situația s-a schimbat. Ucrainenii au permis să iasă mai mulți din țară și lucrurile sunt într-o continuă schimbare. Nu se știe exact care este necesarul, care sunt nevoile. Au zis că alimente au primit multe, dar au cerut ca, dacă putem, să le trimitem deocamdată doar saltele și pături. Ăsta era necesarul astăzi. Pentru că ei vor asigura cazare. Alimente și mâncare au zis că nu este nevoie astăzi, dar în funcție de cum evoluează lucrurile ne vom adapta”, a spus duminică, pentru Observatorul de Covasna, președintele USR Întorsura Buzăului, Raul Urdă, care este totodată și primarul orașului. 

În mesajul publicat sâmbătă pe pagina de Facebook USR Întorsura Buzăului, persoana de contact pentru campania inițiată de aceștia, care inițial anunța colectă de alimente neperisabile, ar putea fi obținute la numărul de telefon 0761988123 (Marius Grigore). 

Raul Urdă, primarul Întorsurii Buzăului, spune și că luni va fi demarată o campanie și la nivelul orașului, coordonată de primărie. 

La nivelul județului Covasna sunt în desfășurare mai multe campanii de ajutorare a oamenilor din Ucraina, care își părăsesc țara din cauza războiului inițiat de Rusia joi. Cel mai important este ca eforturile acestora să fie concentrate spre cauze concrete, astfel încât eforturile să nu fie irosite. 

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.