UCRAINA/UKRAJNA 17 martie 2022

45 de tone de ajutoare umanitare, trimise în Ucraina de Episcopia Covasnei și Harghitei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1951 vizualizări

 Cea mai implicată în acțiunile de sprijin a fost Parohia Vâlcele, informează Basilica.ro 

Episcopia Covasnei și Harghitei s-a implicat în ajutorarea persoanelor aflate în zonele de conflict din Ucraina și au strâns alimente, fructe, apă îmbuteliată și produse de igienă în valoare de 107.000 lei, arată un bilanț publicat pe site-ul Basilica.ro. Cea mai implicată în acțiunile de sprijin a fost Parohia Vâlcele, arată aceeași sursă. 

„Colecta a fost realizată prin implicarea parohiilor din Sfântu Gheorghe și Întorsura Buzăului, precum și a parohiilor Bilbor, Topliţa II şi VI, Topliţa-Călimănel, Topliţa-Vale, Platoneşti şi Tulgheş (Protopopiatul Călimani), şi a Parohiei Bălan din Protopopiatul Miercurea Ciuc.

Cea mai implicată în acțiunile de sprijin a fost Parohia Vâlcele din Protopopiatul Sfântu Gheorghe, care a organizat pe cont propriu alte colecte şi a transportat în cinci rânduri alimente, apă, fructe şi produse de primă necesitate la vămile Siret, Sighet şi Isaccea.

O mare parte din ajutoarele trimise de Părintele Vasile Antonie Tămaș, parohul din Vâlcele, a ajuns la românii din Ucraina”, se arată pe site-ul agenției de știri a Bisericii Ortodoxe Române, Basilica.ro, într-o știre publicată în 15 martie a.c..

Produsele astfel colectate au fost transportate la Vama Siret , iar de aici au fost predate către doi preoţi din Ucraina (Părintele Nicolae Popescu din Kiev şi Părintele Dimitrie Popescu din Cernăuţi). 

Basilica.ro scrie și că Parohia Vâlcele are în grijă şase refugiaţi permanenţi, iar pentru alţii a intermediat locuri de cazare şi servirea mesei. 

Preotul Vasile Antonie Tămaș continuă campaniile pe pagina sa de Facebook. În cel mai recent apel solicită ajutor pentru achiziționarea a 200 litri de motorină, combustibil pentru ziua de joi, 17 martie, când un transport umanitar va pleca spre șapte sate românești din Ucraina. Cei care doresc să ajute pot să găsească detalii pe pagina de Facebook a preotului. 

Un alt bilanț publicat de Basilica.ro. mai arată și că sprijinul oferit de clericii și credincioșii din cuprinsul Patriarhiei Române până în 13 martie a fost estimat la patru milioane de euro. 

Sursa foto: Basilica.ro/Agerpres. 

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.