STIREA ZILEI 1 noiembrie 2021

Întorsura Buzăului, pe cale de a avea un steag al orașului

de David Leonard Bularca | 1732 vizualizări

Două variante sunt supuse dezbaterii publice 

Cetățenii Orașului Întorsura Buzăului sunt invitați să aleagă dintre două variante de steag pentru localitatea lor, până pe 5 noiembrie, conform unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de către autoritățile locale. Printre elementele care compun viitorul steag al orașului covăsnean se numără fascia neagră și locomotiva, care „amintesc de faptul că la Întorsura Buzăului se află cel mai lung tunel de cale ferată din țară”, arată documentele obținute de Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro de la autorități. 

În aceleași acte se regăsește descrierea steagului pe care autoritățile își doresc ca Întorsura Buzăului să îl aibă. 

„Modelul steagului orașului Întorsura Buzăului este format dintr-o pânză dreptunghiulară cu proporția între lățimea și lungimea steagului de 2/3, de culoare albă/ albastră, având în poziție centrală stema orașului Întorsura Buzăului. În partea superioară central, se află unitatea administrativ-teritorială „ORAŞUL”. În partea inferioară central, se află denumirea unității administrativ-teritoriale „ÎNTORSURA BUZĂULUI”. Caracterele au aceeași formă, mărime și sunt de culoare neagră. Steagul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lățime”, conform actelor.

Autoritățile explică și care este semnificația tuturor elementelor de pe viitorul steag al Orașului Întorsura Buzăului.

„Bradul și stelele de gheață simbolizează că localitatea se află într-o zonă montană, considerată polul frigului din România. Fascia neagră și locomotiva amintesc de faptul că la Întorsura Buzăului se află cel mai lung tunel de cale ferată din țară. Brâul undat este imaginea simbolică a râului Buzău, care se regăsește și în numele localității. Coroana murală cu trei turnuri crenelate semnifică faptul că localitatea are rangul de oraș”, se arată în actele transmise de Primărie către Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

Conform unui anunț publicat de Primăria Orașului Întorsura Buzăului în ziarul Observatorul de Covasna, pe 14 octombrie, cetățenii pot transmite sugestii privind acest proiect de hotărâre până pe 5 noiembrie.

Persoanele interesate pot consulta proiectele de hotărâri la sediul unității administrativ teritoriale, pe pagina de web www.intorsura.info și pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, în termen de 20 zile de la publicarea anunțului, la sediul Consiliului Local al orașului Întorsura Buzăului, str. Mihai Viteazul, nr. 173, județul Covasna, compartiment relații cu publicul, tel.0267/370337 sau la adresa de e-mail: primaria@intorsura.info, până la data de 5 noiembrie 2021, anunțau autoritățile.

Totuși, documentele nu au fost publicate pe site-ul instituției nici măcar la ora redactării acestui material. Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro a intrat în posesia actelor după ce a formulat o solicitare în baza Legii 544/2001 către autoritățile de la Întorsura Buzăului. 

UPDATE: După publicarea acestui articol, reprezentanții Primăriei Întorsura Buzăului ne-au transmis că proiectul de hotărâre a fost publicat încă de pe 18.06.2021 pe site-ul https://intorsura.regista.ro, parte din site-ul www.intorsura.info, după cum au precizat aceștia.

Pe 1 octombrie, a fost arborat steagul județului Covasna, pe frontispiciul Consiliului Județean.

În județ, și alte localități au propriul steag, cum ar fi Sfântu Gheorghe sau Comuna Ozun. 

Sursa foto: captură de ecran din hotărârea supusă dezbaterii publice

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.