STIREA ZILEI 9 iulie 2012

Dezastru la Bac în Covasna – promovabilitate de doar 32,42%

de Székely Emőke | 801 vizualizări
La Colegiul Naţional Mihai Viteazul situația este mult mai bună decât anul trecut, 82% dintre absolvenţi promovând examenul. Puțini ar fi crezut că rezultatul slab înregistrat la examenul de Bacalaureat de anul trecut poate fi „depăşit”.

La Colegiul Naţional Mihai Viteazul situația este mult mai bună decât anul trecut, 82% dintre absolvenţi promovând examenul.

Puțini ar fi crezut că rezultatul slab înregistrat la examenul de Bacalaureat de anul trecut poate fi „depăşit”. Pe atunci promovabilitatea la nivel de județ Covasna a fost de 45%, iar anul acesta rezultatele sunt și mai slabe, nici o treime dintre absolvenții de liceu nu au reușit să promoveze.

Dacă privim rezultatele la nivel național, Covasna este undeva la coada „plutonului”. După primele rezultate parțiale, publicate ieri după masă, cea mai crescută promovabilitate s-a înregistrat în județul Brăila, unde 60% dintre elevi au reușit să ia Bac-ul. Nici cei din Iași nu s-au lăsat cu mult mai prejos, promovabilitatea în acest județ fiind de 56,06%. La polul opus, cel mai slab rezultat s-a înregistrat în județul Ilfov (15%), precum și Olt, Mehedinți și Harghita (30%).

CNMV, locul doi în judeţ

Dacă defalcăm rezultatele de anul acesta din județul Covasna, vedem că cea mai crescută promovabilitate a fost la Liceul Teoretic „Székely Mikó”, unde 87,10% dintre absolvenți au promovat examenul. Procentul este totuși în scădere față de anul trecut, când peste 90% din elevi au fost admiși la Bacalaureat. În acest top Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe se află pe locul secund. La CNMV 81,87% dintre elevi au fost declarați admiși, față de doar 64,34% cât a fost promovabilitatea anul trecut, ceea ce indică o revenire a acestui liceu în topul celor mai bune şcoli din judeţ.

Cea mai bună medie din județ – 9,98 – a fost înregistrată la CNMV și îi aparține „chimistului” Gabriel Moise, care avea nevoie de o medie de peste 9 pentru a fi sigur că își va continua studiile la Oxford.

Directoarea CNMV este mulțumită

Directoarea CNMV, Luminița Curceanu, spune că rezultatul examenului de Bacalaureat este unul bun, mai ales față de ceea ce a fost anul trecut. „S-a văzut că simulările nu au fost degeaba. Au fost mulți elevi care s-au trezit în ceasul al 12-lea și au reușit astfel să ia Bac-ul. Îmi pare foarte rău pentru cei care au luat fiecare examen în parte, dar nu le-a ieșit media de 6. Sper însă că ei, precum și ceilalți care nu au reușit să promoveze, să pună mână pe carte pentru examenul din toamnă” – ne-a declarat Luminița Curceanu.

Câteva date din județ

Din fericire, dacă se poate spune așa, anul acesta nu a fost niciun liceu în județ unde nimeni să nu fi luat Bac-ul. Peste tot au fost măcar câțiva elevi care au reușit să ia examenul. La Grupul Școlar „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe promovabilitatea a fost de 3,57%, iar codașa din acest an este Grupul Școlar „Apor Péter” din Târgu Secuiesc, unde doar 2,62% au promovat. La această unitate de învățământ notele la Limba și Literatura Română au fost dezastruoase, din cei 243 de elevi care au susținut Bac-ul, 138 au luat la Română note între 1 și 2. La Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului promovabilitatea anul acesta a fost de 63%. Nu același lucru se poate spune despre Grupul Școlar „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe, unde doar 6 elevi au fost admiși din cei 61 care au susținut examenul, rezultând o promovabilitate de sub 10%.

Cei care cred că ar merita o notă mai mare pot depune contestații azi între orele 8 și 12, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 13 iulie.

Vezi aici rezultatele de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul

Vezi aici rezultatele de la toate liceele din judeţ

 

 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.