STIREA ZILEI 18 mai 2021

Covăsnenii declară război gunoaielor

de Iulia Drăghici - Taraș | 4235 vizualizări

Județul Covasna devine ținutul curățeniei, printr-o amplă serie de acțiuni de ecologizare 

Județul Covasna, cu mic, cu mare, se mobilizează într-una dintre cele mai impresionante, așteptate și necesare demersuri: curățenie generală. Nu este vorba despre o campanie organizată unitar, ci sunt demersuri mai compacte sau mai răsfirate, care vizează diverse zone de pe raza județului. Sâmbătă, de exemplu, au avut loc acțiuni la Sfântu Gheorghe, care vor continua în alte 10 localități până în august, și la Valea Mare – care se reia și în 29 mai. Luni, autoritățile, în prezența ministrului Mediului, au anunțat că în 29 mai, în zona Târgu Secuiesc și alte 10 localități va fi organizată una dintre cele mai ample acțiuni de ecologizare, în zona Râului Negru, unde vor fi angrenați peste 700 de voluntari. Totodată, potecile turistice din zona Sfântu – Șugaș – Vâlcele vor avea parte de o curățenie generală sâmbătă, 22 mai. O altă acțiune este pregătită, în așteptare, și la Întorsura Buzăului, pentru malurile Râului Buzău. 

Anul acesta, parcă mai mult ca niciodată, organizațiile, autoritățile și persoanele fizice au hotărât că trebuie să ia atitudine dacă nu mai vor ca Mama Natură să se sufoce din cauza gunoaielor aruncate la întâmplare. Așa că au organizat acțiuni diverse, atât la nivel de județ, cât și în țară. Constatarea a făcut-o însuși ministrul mediului, care a lăudat aceste demersuri spunând că „este un semn că lumea de schimbă”. 

Sute de autorităţi locale au demarat campanii de ecologizare. (...) Trebuie să felicit toate autorităţile publice locale, toate ONG-urile, toate persoanele de bună credinţă care s-au implicat în această primăvară în diverse acţiuni de ecologizare. Au fost strânse sute de mii de tone de deşeuri din pădure, din şanţuri, din albia râurilor. Este un semnal pozitiv, un semn că lumea se schimbă, lucrurile se schimbă în jurul nostru”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna, luni la Târgu Secuiesc, unde a vorbit în cadrul lansării unuia dintre cele mai ample programe de curățenie din țară. 

Citiți în continuare despre cele mai recente acțiuni organizate și lansate în județul Covasna! 

Peste 700 de voluntari vor lua parte în cea mai mare acțiune de ecologizare a Râului Negru 

Aproape 300 de saci de gunoi strânși la o acțiune derulată în zona Sfântu Gheorghe, pe malurile Râului Olt

Tone de deșeuri strânse într-o acțiune la Valea Mare 

Potecile turistice luate la pas și la curățenie

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.