ACTUALITATE 18 mai 2021

Tone de deșeuri strânse într-o acțiune la Valea Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 2226 vizualizări

Comunitatea din Valea Mare face pași importanți în demersul de a avea o comună cât mai curată și îngrijită, așa cum le stă bine adevăraților gospodari. Sâmbătă, 15 mai, zeci de persoane au luat parte la acțiunea de ecologizare, în care a fost vizată în special zona serpentinelor din localitate. S-au strâns aproximativ 10 tone de gunoaie, anunță autoritățile locale.

Cum am mai spus, doar împreună putem facem lucruri importante și benefice pentru frumoasa noastră comună, iar acestea ne unesc și ne motivează din ce în ce mai mult. Toți trebuie să fim conștienți că o facem pentru noi, nu pentru cineva anume, e o muncă în folosul comunității noastre și toți care o fac nu așteaptă beneficii de vreun fel, ci sunt împăcați sufletește pentru ca au pus umărul la un mediu curat și sănătos atât pentru locuitorii comunei noastre, cât si pentru toți cei care o tranzitează”, au arătat autoritățile într-o postare publicată pe Facebook după acțiune. 

Potrivit primarului Bogdan Marin, la eveniment au luat parte 36 de persoane, un număr bun având în vedere în comună trăiesc 1.200 de locuitori.

Mulțumesc încă odată și pe această cale tuturor celor care au participat, e un sentiment tare plăcut și o împăcare sufletească că am putut participa la o astfel de acțiune în echipă, pentru noi toți locuitorii comunei și bineînțeles și pentru cei ce ne vizitează și tranzitează zona, o zonă tare frumoasă”, spune edilul.

Experiența se va repeta pentru că în 29 mai este programată o acțiune și mai mare, transmit autoritățile, pentru că deși s-au colectat aproximativ 10 tone de gunoaie, se pare că ar mai fi o cantitate similară de adunat acolo. 

Pe 29 o să mai facem curățenie tot în zona aia, încercăm să terminăm și trebuie să o facem. În paralel, săptămâna asta o să curățam cursul albiei pârâului Valea Mare, asta cu persoanele de la ajutor social și cu cei cu munca în folosul comunității”, ne-a spus primarul.

În plus, ca munca voluntarilor și nu numai să nu fie în zadar, autoritățile anunță că pedepsele pentru cei care vor fi prinși aruncând deșeuri nu vor fi aplicate cu milă.

Ca și măsuri de prevenție în scurt timp o să fie camere de luat vederi în zonele critice și rugăm toți locuitorii comunei care observă pe cineva că aruncă să ne sesizeze, cine trece cu vederea așa ceva e la fel de vinovat ca cel ce aruncă.

Asigur pe toată lumea și bineînțeles se poate lua ca și o amenințare, cine va fi prins riscă amenda maximă și confiscarea mijlocului de transport. Nu poți să ai milă când am văzut ce s-a scos de acolo. Cei ce au participat pot confirma asta”, ne-a declarat Bogdan Marin.

Sursa foto: Facebook/ Primăria Valea Mare

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.