STIREA ZILEI 18 mai 2021

Potecile turistice luate la pas și la curățenie

de Iulia Drăghici - Taraș | 712 vizualizări

Asociația de Turism și Ecologie CovAlpin va derula o nouă acțiune de ecologizare pe traseele turistice adiacente orașului Sfântu Gheorghe, în arealul Sfântu-Șugaș-Vâlcele. Acțiunea se va derula sâmbătă, 22 mai, cu începere de la ora 9:00, și are un dublu scop, transmit organizatorii. 

Pe de-o parte ne dorim ca oamenii să cunoască mai bine traseele turistice existente, să se apropie de natură, pe de altă parte ne dorim ecologizarea a cât mai multor kilometri de poteci. Acțiunea se va bucura de suport din partea RNP Romsilva – Direcția Silvică Covasna, Composesoratul Simeria-Görgő și bineînțeles de sprijinul companiei de salubritate Tega SRL, care ne va furniza mănuși de lucru, saci de gunoi, ajutând totodată la transportul deșeurilor.

Așteptăm alături de noi orice iubitor de natură, indiferent de vârstă, chiar familii. Important de reținut este că se va acționa în echipe de 5-7 oameni care vor parcurge câte un traseu turistic la pas. Sacii de gunoi umpluți se leagă și rămân pe loc (sau se scot la drum, dacă există unul în imediata proximitate)”, ne-au transmis organizatorii evenimentului printr-un comunicat de presă. 

Aceeași sursă informează și că lungimea traseelor pe care fiecare echipă trebuie să o parcurgă este de aproximativ 5-6 km, existând atât secțiuni mai scurte, cât și secțiuni mai lungi. 

Deși nu sunt trasee foarte umblate, realitatea ne-a arătat că se aruncă foarte multe deșeuri. Distanțele mari și terenul adesea accidentat fac ecologizarea traseelor și mai dificilă de aceea este nevoie de fiecare om”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Invitația de participare la acțiunea de ecologizare este deschisă oricărui grup sau instituție. 

În vederea unei cât mai bune organizări, participarea se poate anunța la numărul de telefon 0755.292.634 sau prin e-mail,  covalpin@gmail.com. Împărțirea pe trasee se va face spre sfârșitul săptămânii, când se va cunoaște numărul participanților. Organizatorii punctează că toate potecile sunt sigure. 

Acțiunea face parte din proiectul „Sepsi Trails”, derulat de Asociația de Turism și Ecologie CovAlpin,  care își propune popularizarea traseelor turistice din arealul orașului. Ghidul creat în acest sens anul trecut, finanțat inclusiv prin programul Com’ON Sepsi, este disponibil pe site-ul https://covalpin.ro/sepsi-trail/. Conține 10 poteci descrise detaliat, cu fotografii și track-uri GPS disponibile. Planul este ca anul acesta să fie incluse în ghid încă 10 astfel de poteci. 

Prima acțiune de ecologizare de acest tip a fost organizată în 2019, printr-un demers la care au luat parte elevii unei clase de a VI-a de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe. 

Sursa foto: Facebook/ CovAlpin

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.