ACTUALITATE 7 noiembrie 2024

Cum să devii un părinte mai bun – Curs de parenting la Întorsura Buzăului bazat pe 30 de ani de cercetare în psihologia copilului

de Iulia Drăghici - Taraș | 980 vizualizări

Părinții de copii cu vârste între 6 și 15 ani au ocazia să participe, gratuit, la un program de educaţie parentală, numit „Cercul Siguranţei la tine acasă”, implementat la Întorsura Buzăului de psihologul Grațiela Stroie. 

Este vorba despre un demers care are la bază peste 30 ani de cercetare în domeniul ataşamentului şi dezvoltării copilului. Programul este adresat părinților care vor să își îmbunătăţească abilitățile parentale şi implicit relaţia cu copiii lor.

Întâlnirile vor avea loc față în față, la Întorsura Buzăului, câte două ore pe săptămână, timp de opt săptămâni. 

„Voi susţine începând cu luna decembrie o serie de întâlniri gratuite cu părinţii, în care, cu ajutorul acestui instrument valoros vom obţine, printre altele:

  • O conectare emoţională mai puternică cu copilul

  • Învăţarea unor strategii de gestionare a situaţiilor tensionate

  • Creşterea încrederii în sine a copilului tău”, a transmis, printr-un apel pe pagina sa de Facebook, psihologul. 

Cei care doresc să se înscrie, trebuie să completeze forumarul online:  https://slink.ro/yLPQb. Termenul limită este începutul lunii decembrie. 

Locurile sunt limitate, pentru că vor fi formate trei grupe a câte 12 părinți fiecare. 

„Cred că face parte din menirea sufletului meu de a ajuta la crearea unei generații de părinți conștienți și echilibrați, iar acest instrument mi se pare că mai pune o piesă de puzzle foarte importantă la acest vis al meu”, a împărtășit, pentru cititorii Observatorul de Covasna/covasnamedia.ro, Grațiela Stroie. 

Inițiativa face parte din proiectul „Inimi Deschise - Cercul Siguranței la tine acasă”, inițiat și dezvoltat de Fundația Noi Orizonturi. Proiectul este integrat în campania „Discuții din inimă” și susținut de Pepco România. 

Grațiela Stroie este psiholog clinician, psihoterapeut şi terapeut ABA (care se ocupă cu terapia comportamentală aplicată) și Facilitator în educaţie socio-emoţională (SEEL). În urmă cu 13 ani a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, apoi Masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică şi Psihoterapie, ambele din cadrul Universităţii Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Are în portofoliu însă și multe alte cursuri absolvite în domeniu. 

De mai bine de patru ani, Grațiela Stroie lucrează cu copiii cu dizabilităţi, în cadrul Centrului de recuperare din Întorsura Buzăului. 

Psiholoaga a fost nominalizată anul acesta în campania OCV „Femei care fac diferența”. 

Aceasta are și rubrica „Parenting Sănătos” din Revista OCV, în care scrie săptămânal articole în sprijinul părinților cititori. 

În septembrie, Grațiela Stroie s-a aflat în „casa” Observatorul de Covasna din Sfântu Gheorghe, unde a susținut un atelier din seria „Acces în culise”. Atunci le-a vorbit participanților despre cum să facem „Educație cu zâmbetul pe buze”, mai concret pe tema „Școala, punte sau zid în relația cu copilul”. 

Sursa foto: Facebook/ Psiholog Grațiela Stroie

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.