STIREA ZILEI 17 septembrie 2021

Câte primării covăsnene au investit în educație cu bani europeni

de David Leonard Bularca | 1028 vizualizări

Datele ne arată că finanțările europene au fost mai degrabă folosite pentru alte domenii

Doar șapte primării, din 45, câte are județul Covasna, au atras fonduri europene pentru domeniul educațional în perioada 2012-2020, arată datele obținute de Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro cu ajutorul legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. 

Cele șapte unități administrativ - teritoriale care în ultimii opt ani au investit în educație cu ajutorul fondurilor europene sunt: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului, Baraolt, Comandău, Hăghig și Ojdula. 

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc a transmis că, după semnarea tuturor contractelor de finanțare, domeniul educațional va beneficia de cei mai mulți bani oferiți prin fonduri europene în ultimii opt ani.

„UAT mun. Târgu Secuiesc în perioada 2012-2020 prin contractele de finanțare finalizate a investit cel mai mult în domeniul serviciilor, dar la finalul perioadei de finanțare (2012-2020), prin finalizarea contractelor semnate în curs de implementare domeniul învățământului va beneficia de cei mai mulți bani investiți”, se arată în răspunsul transmis redacției Observatorul de Covasna. 

În Comuna Comandău, „în perioada 2012-2020, s-au investit cei mai mulți bani în domeniul de învățământ”, au punctat și autoritățile de aici. 

La Întorsura Buzăului, de exemplu, din cele nouă proiecte prin fonduri europene derulate în ultimii opt ani, trei au fost realizate pentru domeniul educațional din zonă: printre care unul dintre cele mai importante a fost reabilitarea și extinderea Liceului Teoretic „Mircea Eliade”.

Spre ce alte domenii au fost atrase fonduri europene de către primăriile covăsnene veți putea citi, în perioada următoare, exclusiv în ziarul Observatorul de Covasna și pe CovasnaMedia.ro. 

Primul articol al acestei serii a fost publicat pe 27 august, iar acolo arătam cum se descurcă primăriile covăsnene la capitolul „fonduri europene” . După aceea, pe 3 septembrie, am prezentat cititorilor noștri sumele atrase prin acest mecanism de către toate autoritățile locale din județ, în articolul intitulat „EXCLUSIV: Câți bani au atras primăriile covăsnene din fonduri europene”

Sursa foto: Observatorul de Covasna și digi24.ro 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.