POLITICA 25 octombrie 2021

Mesajul primarului Raul Urdă după un an de mandat: „Sper că nu v-am dezamăgit”

de David Leonard Bularca | 4943 vizualizări

Vinerea trecută s-a împlinit un an de când primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a preluat conducerea orașului covăsnean. Drept urmare, sâmbătă, 23 octombrie, acesta a postat pe pagina personală de Facebook un videoclip în care le prezintă cetățenilor munca pe care a realizat-o, împreună cu angajații Primăriei, în ultimul an. Printre proiectele aduse în discuție se numără cele legate de finalizarea lucrărilor la clădirea Primăriei, dar și implementarea ghișeului unic. 

„În urma alegerilor din septembrie 2020 am fost desemnat de către dumneavoastră să vă reprezint în noua mea calitate de primar. În data de 22.10.2020 am depus jurământul și am intrat pentru prima dată pe aceste scări (n. red. ale Primăriei) în calitate de primar. În primul rând doresc să vă mulțumesc pentru încrederea acordată și sper că nu v-am dezamăgit. Sloganul din campanie, „Îndreptăm Întorsura”, sper că a fost pus în aplicare în această scurtă perioadă de un an de zile. Am învățat foarte multe lucruri în acest an. Am învățat administrație locală, am învățat să gestionez în jur de 100 de angajați ai Primăriei”, le-a transmis Raul Urdă cetățenilor prin intermediul Facebook.

O investiție care a schimbat „fața cărții noastre de vizită” este amenajarea curții exterioare a Primăriei, conform edilului. 

„O primă investiție a fost amenajarea curții exterioare a Primăriei, investiție realizată din bugetul local și care, cred eu, a schimbat fața Primăriei și fața cărții noastre de vizită, a Orașului Întorsura Buzăului. O altă investiție a fost continuarea lucrărilor în clădirea Primăriei. Această investiție s-a realizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)”, ocazie prin care edilul întorsurean a prezentat prin intermediul aceluiași videoclip interiorul renovat al instituției.

Imagini din interiorul instituției renovate ați putut vedea pentru prima dată în ziarul Observatorul de Covasna și pe site-ul CovasnaMedia.ro, cu ocazia unui articol publicat în mai 2021, în care anunțam că autoritățile își doreau ca inaugurarea clădirii să vină cu un „alt set de instrucțiuni de utilizare”. 

Lucrările la clădirea Primăriei au început din vara anului 2019, iar primarul de la acea vreme, Leca Băncilă, spunea că se impune această investiție, care se preconiza că va dura aproximativ patru luni, mai ales pentru mărirea spațiului de birouri.

Ghișeul unic este acum funcțional la Întorsura Buzăului

Cunoscutul „du-te - vino” întâlnit des în instituțiile publice, va fi istorie la Întorsura Buzăului, a anunțat primarul.

„O primă promisiune a fost aceea că vom face în Primăria Întorsura Buzăului un ghișeu unic, ceea ce am și realizat. De acum o săptămână este funcțional, este pentru dumneavoastră (...). Am respectat acea promisiune din campania electorală și am întocmit un birou unic. Un birou în care se vor regăsi câte un reprezentant de la fiecare departament al Primăriei. Adică în acest birou veți găsi un reprezentant de la impozite și taxe locale, un reprezentant de la registrul agricol, un reprezentant de la registratură și un reprezentant al casieriei. Încercăm astfel să nu mai plimbăm cetățeanul din ușă în ușă în Primărie și să meargă informația din calculator în calculator. Vă așteptăm la Primărie, la noul sediu al Primăriei, să ne bucurăm împreună de această frumoasă investiție”, a spus Raul Urdă.

Nu doar acest aspect s-a îmbunătățit în relația Primăriei din Întorsura Buzăului cu cetățenii, pentru că oamenii își vor putea vedea patrimoniul, dar și să își plătească taxele și impozitele locale online, fără a fi nevoiți să meargă la sediul instituției.

„Primăria Întorsura Buzăului este astăzi o Primărie modernă, informatizată și digitalizată. Am reușit să achiziționăm un soft nou, soft care va interconecta toate birourile Primăriei, având aceeași bază de date comună. În acest sens, vă rugăm să vă logați și să vă înregistrați în noul program CityOn, unde vă veți putea vedea tot patrimoniul dumneavoastră, toate bunurile mobile și imobile din confortul dumneavoastră de acasă. De asemenea, tot prin acest program, CityOn, se pot face plăți ale datoriilor și ale taxelor locale. De asemenea, am implementat și programul Regista, prin care se pot face plăți online, pentru orice fel de taxă a Primăriei, inclusiv chirii, inclusiv amenzi sau impozite locale”, a mai explicat edilul de la Întorsura Buzăului. 

Partea birocratică – importantă, deși nevăzută de cetățeni

În ultimul an, prin Primăria din Întorsura Buzăului au trecut mai bine de 12.000 de documente. Primarul Raul Urdă spune că deși această muncă nu se vede, trebuie totuși făcută de cineva. 

„Dragii mei întorsureni, iubesc acest oraș la fel de mult cum simt că îl iubiți și dumneavoastră. În acest an mi-am propus să investim în infrastructură, în educație, pentru a aduce noul în viața comunității noastre, pentru a ne respecta statutul de oraș. În primul an de mandat ne-am propus ca administrația să fie mai aproape de așteptările și dorințele dumneavoastră, să vă reprezentăm interesele în cel mai profesionist mod posibil, arătând transparență, arătând implicare și dialog. O mare parte din munca din Primărie este o muncă birocratică care nu se vede, dar totuși trebuie făcută de cineva. Astfel, angajații Primăriei au gestionat în acest an 12.379 de documente. Documente care reprezintă fiecare o problemă și o rezolvare. S-au întocmit în acest timp 152 de acte de stare civilă, 27 de acte de naștere, 56 de acte de căsătorie, 69 de acte de deces. S-au eliberat în acest timp de un an de zile 1.774 de acte de identitate, s-au efectuat 540 de schimbări de domiciliu. Biroul juridic a gestionat pe rolul instanțelor judecătorești un număr de 131 de dosare. Au întocmit 141 de contracte și au gestionat 135 de acte adiționale ale contractelor de prestări servicii. Biroul de contabilitate, în acest timp a efectuat plăți în sumă totală de 40 de milioane 606 mii lei, aproximativ 8 milioane 203 mii de euro. Acești bani au venit în urma unor proiecte europene, proiecte cu finanțare națională și proiecte cu finanțare locală. 6,49% din acești bani provin din taxele și impozitele locale”, a detaliat edilul. 

Prin aceste activități, Raul Urdă este de părere că Primăria din Întorsura Buzăului este mai aproape de cetățeni și de așteptările pe care oamenii le au de la autoritățile locale. 

În același videoclip edilul a amintit și de foișoarele care au fost realizate în zona camping a orașului, de închiderea circulației mașinilor în acea zonă, de intabularea terenului de la camping, prin care s-a „reînviat baza sportivă”, alături de Asociația Sportivă Viitorul, dar a pomenit și de alte investiții realizate sau în curs de implementare.

Sursa foto: captură de ecran videoclip Facebook, Raul Urdă

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.