SPORT 27 mai 2021

Întorsura Buzăului face un prim pas spre modernizarea singurei baze sportive din oraș

de Iulia Drăghici - Taraș | 2130 vizualizări

Fostul stadion din orașul Întorsura Buzăului, rămas în paragină de câțiva ani, ar putea fi adus din nou la viață. Terenul de sport din zona Camping a fost intabulat, anunță primarul orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă. Pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, edilul a declarat că acesta este un prim pas în demersul de a construi acolo o bază sportivă, pentru că în prezent orașul nu beneficiază de așa ceva. 

Primarul ne-a precizat și că din 2018 este depusă la Compania Națională de Investiții (CNI) o cerere de finanțare pentru o bază sportivă și că săptămâna viitoare vor fi discuții pentru a se stabili dacă va putea primi finanțare din această sursă. Oricum, intabularea terenului permite autorităților să caute diverse oportunități pentru acest obiectiv. Raul Urdă a dat asigurări și că, deși este un plan pe termen lung, se dorește ca în zona Camping să devină un punct de atracție pentru toți iubitorii sporturilor.  

Într-o întâlnire cu tinerii, care a fost organizată marți, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Covasna, edilul a vorbit și despre costurile pe care le-a presupus intabularea și cât a durat. 

După 30 de ani am reușit în două săptămâni și cu 2.000 de lei să intabulăm baza sportivă a orașului. Deci până acum nu a fost intabulată. Am făcut o simplă cerere către un topograf, am măsurat-o și am intabulat-o. Ăsta a fost tot meritul nostru. 30 de ani nu s-a făcut treaba asta. Au venit proiecte sportive de teren de sport și au fost pentru Întorsura și am zis: „Nu putem face că nu avem intabulat” (...). Sunt uimit, și de asta vreau și să exteriorizez, de faptul că cu 2.000 și ceva de lei cât ne-a costat și două, trei săptămâni am intabulat baza sportivă a orașului. (...) (N.red. Până acum) ori nu s-a vrut, ori au fost alte interese și nu s-a făcut până acum” , a spus marți, Raul Urdă.  

În același context, edilul a transmis reprezentanților de la Consiliul Județean Covasna că administrația de la Întorsura Buzăului dorește să realizeze un proiect de reabilitare al bazei sportive din oraș, pentru că „suntem un oraș care nu avem bază sportivă, deloc, zero”. În acest context, i-a rugat ca în cazul în care se ivește o astfel de oportunitate de finanțare să dea de veste autorităților din oraș.

Echipă de fotbal? 

Primarul ne-a mai spus că sunt discuții ca autoritatea publică să înființeze din nou o echipă de fotbal a comunității, care să fie susținută din bani publici, dar că încă se fac calcule dacă bugetul local poate să suporte o astfel de cheltuială. 

Este o echipă care își dorește să se antreneze și am permis să folosească baza noastră sportivă. Nu avem încă nicio promisiune fermă către ei, pentru că le-am spus că trebuie să facem calcule exacte, să vedem ce costuri implică. (...) Nu e așa ușor să înființezi o echipă de fotbal”, a mai declarat Raul Urdă.  

A contribuit și David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.