CULTURA 13 martie 2013

TAM se implică în Campania „Artiştii pentru Artişti”

de Monica Vrânceanu | 518 vizualizări

Teatrul Andrei Mureşanu (TAM) din Sfântu Gheorghe se alătură Campaniei Naţionale „Artiştii pentru Artişti” iniţiată de Uniunea Teatrală din România (UNITER) pentru sprijinirea financiară a artiştilor vârstnici cu probleme de sănătate.

Elena Popa în "Ce drog mi se potriveşte?"

În acest sens, TAM oferă spectacolul „Ce drog mi se potriveşte?”, astfel că one-woman-show-ul actriţei Elena Popa va fi jucat pe 19 martie sub semnul Campaniei.

„Anul acesta, 12 teatre din Bucureşti şi 19 teatre din ţară donează încasările unui spectacol Campaniei „Artiştii pentru Artişti”, iar fondurile vor merge către artiştii retraşi din activitate. Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un imens ajutor. Momentul de vizibilitate al Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti” este legat de data de 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului, când UNITER organizează un spectacol de caritate, iar teatrele programează în apropierea acestei date un spectacol din repertoriu pe care îl joacă sub semnul Campaniei, aducând la cunoştinţa publicului spectator rostul acesteia, împreună cu mesajele de Ziua Mondială a Teatrului”, a declarat secretarul literar al TAM, Ana Maria Butoi.

Campania UNITER se află la cea de-a XII-a ediţie şi încă de la început s-a bazat pe participarea instituţiilor teatrale din ţară care au contribuit la organizarea şi promovarea acesteia, la informarea publicului spectator şi, în măsura posibilităţilor, cu donaţii. În 2012, banii strânşi prin această Campanie, dar şi donaţiile particulare, au contribuit la sprijinirea a 90 de artişti cu probleme de sănătate din toată ţara.

Toţi cei care doresc să contribite la fondurile Campaniei sunt aşteptaţi marţi, 19 martie, de la  ora 19.00 la spectacolul „Ce drog mi se potriveşte?”, în interpretarea Elenei Popa. Preţul unui bilet pentru adulţi este de 10,5 lei iar al unuia pentru elevi şi studenţi de 7 lei. Rezervările de bilete se fac la numărul de telefon 0766226999. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.