ACTUALITATE 17 aprilie 2014

„Rabla” pentru persoane juridice, amânată cu o săptămână

de Monica Vrânceanu | 1395 vizualizări

Sesiunea de depunere a dosarelor va începe pe 30 aprilie

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă deschiderea sesiunii de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice şi instituțiile publice din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2014, începând cu 30 aprilie şi nu cu 23 aprilie. Anunţul a fost făcut joi la Sfântu Gheorghe de către ministrul Mediului, Korodi Attila.

Acesta a ţinut să precizeze că nu există nicio neregulă de funcţionalitate a programului, doar că s-a luat decizia amânării până pe 30 aprilie din motive pur administrative.

Anul acesta, AFM a alocat un număr de 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice, respectiv 17.000 pentru persoane fizice.

Potrivit lui Korodi Attila, partea pentru persoane fizice funcţionează foarte bine, existând deja 2.000 de înscrieri şi doar un procent foarte mic de respingeri – undeva la 2%.

Spre deosebire de anii trecuți, Programul a suferit modificări majore. Astfel, cei care vor să cumpere autoturisme noi îşi pot casa maşina veche la orice colector autorizat, cu condiţia ca aceasta să aibă o vechime de peste opt ani. Rabla 2014 funcţionează pe sistemul „primul venit, primul servit”, însă spre deosebire de anii trecuți, de data aceasta totul se va desfășura mai întâi pe sistem electronic. Astfel, distribuția tichetelor nu se va mai face pe județe, ci în funcție de cerere. În plus, voucherele nu vor mai exista fizic, ca până acum, ci totul fiind electronizat va fi salvat într-o bază de date și va ajunge direct la dealerii auto acceptați în Program, în vreme ce tichetele electronice vor fi extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto, pe măsură ce solicitanţii se vor înscrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.