CULTURA 14 iulie 2011

Spirală - vernisaj de expoziţie

de Székely Emőke | 538 vizualizări
Tabăra internaţională de creaţie de la Arcuş a luat sfârşit, iar participanţii şi-au expus lucrările marţi seara la Galeria de Artă Gyarfas Jeno din Sfântu Gheorghe. La ediţia din acest an au participat pe lângă artişti locali şi invitaţi din Suedia, Norvegia şi Finlanda. Ei au povestit că au avut parte de zile superbe la Arcuş, unde au văzut cum este viaţa la ţară, dar s-au bucurat şi de excursiile din judeţ, de care au avut parte mulţumită

Tabăra internaţională de creaţie de la Arcuş a luat sfârşit, iar participanţii şi-au expus lucrările marţi seara la Galeria de Artă Gyarfas Jeno din Sfântu Gheorghe. La ediţia din acest an au participat pe lângă artişti locali şi invitaţi din Suedia, Norvegia şi Finlanda. Ei au povestit că au avut parte de zile superbe la Arcuş, unde au văzut cum este viaţa la ţară, dar s-au bucurat şi de excursiile din judeţ, de care au avut parte mulţumită organizatorilor. La vernisaj au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Demeter Janos, şi directorul Muzeului Naţional Secuiesc, Vargha Mihaly. Acesta din urmă a spus în discursul său că aceste tabere sunt importante atât pentru cei de aici, cât şi pentru artiştii veniţi de peste hotare, pentru că astfel se poate crea o atmosferă de unitate, atmosferă realizată prin artă.

Printre exponate au fost lucrări de pictură, colaje, fotografii, dar şi sculpturi. Galeria de Artă Gyarfas Jeno s-a umplut aproape până la refuz, lucru punctat de altfel şi de către Vargha Mihaly, care a spus că şi acest lucru demonstrează faptul că cei din Sfântu Gheorghe sunt deschişi către artă.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.