CULTURA 30 iunie 2011

Premii de execelenţă pentru Fatma Mohamed și Fazakas Misi

de Monica Vrânceanu | 419 vizualizări
Conducătorii trupelor de teatru Ecou și Osono, Fatma Mohamed și Fazakas Misi, vor primi astăzi, din partea Consiliul Local Sfântu-Gheorghe, Premiile de excelență pentru performanțele obținute la nivel național și internațional de către cele două trupe de teatru pe care le conduc. Pentru rezultatele execepționale obținute în ultimii ani de trupele de teatru Ecou și Osono, cu spectacolele ”Jacques sau supunerea” și respectiv

Conducătorii trupelor de teatru Ecou și Osono, Fatma Mohamed și Fazakas Misi, vor primi astăzi, din partea Consiliul Local Sfântu-Gheorghe, Premiile de excelență pentru performanțele obținute la nivel național și internațional de către cele două trupe de teatru pe care le conduc.

Pentru rezultatele execepționale obținute în ultimii ani de trupele de teatru Ecou și Osono, cu spectacolele ”Jacques sau supunerea” și respectiv „Fragmente din povestea rătăcirii”, Fatma Mohamed și Fazakas Misi vor primi diplome de excelență din partea CL Sfântu-Gheorghe. Acestor diplome li se adaugă și câte un premiu în bani în valoare de 1.500 de lei fiecare, propunerea în acest sens venind din partea consilierului local Mădălin Guruianu.

”Spectacolul Trupei Osono a fost în nenumărate turnee, inclusiv internaționale, ajungând până și în Thailanda, în vreme ce spectacolul celor din Trupa Ecou tocmai a câștigat marele premiu al celui mai prestigios festival de teatru pentru liceeni, LicArt. Cred că ceea ce fac Fatma Mohamed și Fazakas Misi depășește granițele lucrului cu elevii, ei crează adevărați actori și tineri implicați în comunitate. Spectacolul celor de la Trupa Osono oferă senzații rare, combinând teatrul cu pelicula, în vreme ce Fatma Mohamed a reușit să ducă departe Trupa Ecou, care confirmă mereu, inclusiv prin faptul că tinerii de aici ajung actori în teatrele din București, Cluj sau Piatra-Neamț. Prin urmare, este normal să recunoaștem meritele celor doi și cred că ei merită din plin felicitările noastre”, a declarat Mădălin Guruianu.

„Fragmente din povestea rătăcirii” a fost până acum jucat de peste 300 de ori, atât în țară cât și în străinătate, Trupa din Sfântu-Gheorghe reprezentând Estul Europei și România la începutul lui 2010 în cadrul Festivalului Internaţional Patumthani din Thailanda. Trupa de Teatru Osonó este formată din elevi ai Liceului Mikes Kelemen, Liceul de Arte Plugor Sándor – clasa de actorie și ai Școalii de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.

Spectacolul ”Jacques sau supunerea”, realizat de actrița Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) Fatma Mohamed, cu tinerii actori elevi ai Trupei Ecou de la Colegiul Național Mihai Viteazul, a ajuns în mai multe orașe ale țării și la diverse festivaluri de profil, în urmă cu câteva săptămâni fiind desemnat câștigătorul LicArt, festival care i-a avut în juriu, printre alții, pe actorul Victor Rebengiuc și regizoarea Sanda Manu.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.