CULTURA 21 iulie 2011

Nedeia Mocănească la Covasna

de Monica Vrânceanu | 535 vizualizări
Duminică, la Covasna - Voinești va avea loc o nouă ediție a Nedeii Mocănești, în organizarea Asociației Culturale Iustinian Teculescu și a Primăriei Covasna, în colaborare cu Consiliul Județean. Nedeia Mocănească va porni din fața Bisericii din Voinești, cu un alai tradițional în costume naționale și de nuntași, alături de călăreți. Odată ajuns la Casa Nedeii, alaiul va asista la nunta tradițională cu bărbieritul mirelui

Duminică, la Covasna - Voinești va avea loc o nouă ediție a Nedeii Mocănești, în organizarea Asociației Culturale Iustinian Teculescu și a Primăriei Covasna, în colaborare cu Consiliul Județean.

Nedeia Mocănească va porni din fața Bisericii din Voinești, cu un alai tradițional în costume naționale și de nuntași, alături de călăreți. Odată ajuns la Casa Nedeii, alaiul va asista la nunta tradițională cu bărbieritul mirelui, hora miresei și obiceiuri de nuntă voineștene, urmând ca apoi voinicii satului să-și măsoare forțele în diverse competiții. După încheierea nunții tradiționale va urma un program artistic susținut de formații de muzică populară din Covasna, Zăbala, Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Zagon și Vâlcele, Ansamblul Popular Nemuritorii din Buzău fiind principalul invitat al evenimentului.

În cadrul Nedeii din acest an va avea loc și o expoziție a crescătorilor de oi din zonă, aici urmând să fie prezentate nu doar animalele ci și diverse obiecte și lucruri tradiționale care au legtură cu oieritul și viața ciobănească.

Ediția din acest an a Nedeii beneficiază de un buget de 17.000 de lei din partea Primăriei Covasna, a CJ Covasna și Societății Turism Covasna. Organizatorii speră că prin închirierea spațiilor de târg vor mai obține în jur de 3.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.