CULTURA 17 martie 2013

Muncă socială în loc de spectacol

de Székely Emőke | 485 vizualizări

Membrii Trupei de Teatru „Osonó” au pornit săptămâna trecută într-un turneu de cinci săptămâni prin Europa. Prima oprire a tinerilor a fost în Ungaria, unde din cauza viscolului au fost nevoiţi să renunţe la spectacolul programat. Membrii trupei însă nu au stat degeaba şi i-au ajutat pe cei care au fost cazaţi la Primăria Várpalota din cauza vremii.

„Am pornit la drum miercuri seara, iar odată ce am ajuns în dreptul localităţii Székesfehérvár din Ungaria, ne-am dat seama că este puţin probabil să putem urca pe scenă. Din cauza viscolului am parcurs distanţa de 22 de kilometri dintre Székesfehérvár şi Várpalota în 4 ore, iar odată ce am ajuns la destinaţie am realizat că nici vorbă de spectacol. Nu am stat degeaba, am ajutat personalul primăriei din localitate în demersurile de cazare a celor care au rămas înzăpeziţi. Le-am vorbit despre Transilvania şi despre noi, am împărţit ceai cald şi sendvişuri celor care au rămas blocaţi în oraş. Pot spune că şi de această dată ne-am îndeplinit misiunea: aceea de a ajuta. Câteodată cu spectacol, altă dată cu deschiderea a 50 de conserve de pateu. Depinde de ce este nevoie” – a declarat liderul „Osonó”, Fazakas Misi.

Turneul „Osonó” se va încheia în aprilie, după ce vor susţine spectacole în Italia, Franţa, Germania, Austria, Elveţia şi Slovacia.

Teme articol: trupa osono teatru osono
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.