CULTURA 19 iulie 2012

Mega turneu pentru Trupa de Teatru Osonó

de Székely Emőke | 404 vizualizări

Trupa de Teatru Osonó din Sfântu Gheorghe a pornit aseară într-un turneu de o lună prin Europa. Vor ajunge acasă în august, iar după numai o zi petrecută printre cei dragi vor lua drumul Asiei, întrucât urmează un alt turneu prin India, Cambogia, Vietnam, Singapore și Thailanda. După ce vor reveni din nou în țară, pleacă din nou, întrucât au de onorat o invitație la Tokyo.

Liderul trupei, Fazakas Misi, spune că membrii trupei așteaptă cu nerăbdare acest turneu, întrucât în decurs de trei luni vor susține spectacole în 12 țări de pe două continente. În Thailanda au mai fost, iar începând cu următorul sezon teatral trupa covăsneană va primi vizita a doi actori de acolo, iar spectacolul „Chipul din oglinda apei” va fi adaptat în așa fel încât și acești doi actori să poată juca.

Întrebat care este cheia succesului internațional al trupei, Fazakas Misi a declarat că acesta are două componente: modestia și un management bun. „Acceptăm să jucăm peste tot, de la comune ca Ozun, Bixad până la metropole ca Tokyo. Jucăm pentru că ne face plăcere, o facem în mod voluntar. Echipa noastră de opt membri face tot ceea ce este necesar pentru organizarea unui spectacol. Cărăm echipamentul și nu avem pretenții nici în ceea ce privește condițiile de cazare. Pe de altă parte, managerul de proiecte Mucha Oszkár își face bine treaba, caută oportunitățile și nu așteptăm să ne invite cineva, contactăm organizatorii de evenimente culturale și le propunem să participăm la diferite evenimente” – spune Fazakas Misi.

Printre membrii Osonó se află şi câţiva elevi, prioritatea trupei fiind aceea de a le da ocazia tinerilor de a se afirma.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.