CULTURA 20 noiembrie 2013

Expoziție de pictură realistă la Casa Míves

de Székely Emőke | 1026 vizualizări

Expozitie Casa Mives noiembrie 2013 - 3

Sala Phare a Casei Míves din Sfântu Gheorghe găzduiește o expoziție de pictură cu tema „Școala de pictură din Sfântu Gheorghe”. Iubitorii de artă au ocazia să admire lucrările a trei artiști din generații diferite, și anume: Lőrincz Róbert – elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, Máthé László – student al Universității de Artă și Design din Cluj Napoca și Ütő Gusztáv – lector al Universității Creștine „Partium” din Oradea.

Vernisajul expoziției a avut loc marți după masa, când artistul Ütő Gusztáv a vorbit despre importanța stilului realist, și a mărturisit că ucenicii lui, cei doi tineri care îi sunt elevi, și-au întrecut profesorul.

„Momentul de față este unul ieșit din comun din punctul de vedere al invitației pe care am lansat-o. Am declarat că vă invit la expoziția școlii de pictură din Sfântu Gheorghe, lucru care nu a mai fost pronunțat în cadrul istoriei artei, și din acest motiv mă simt emoționat mai ales pentru faptul că sunt în rol de ștafetă pentru că încerc să dau mai departe cele învățate de la profesorul meu, Hervay Zoltán. Este momentul foarte emoționant când am șansa să văd că fostul și actualul meu elev au reușit să depășească modul de lucru și calitatea maestrului” – a declarat Ütő Gusztáv.

Expoziția va fi deschisă până duminica viitoare zilnic între orele 9-17.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.