CULTURA 13 ianuarie 2013

De Ziua Culturii Naţionale, concert extraordinar Alexandru Tomescu la Arcuş

de Monica Vrânceanu | 547 vizualizări

Recitalul va avea loc miercuri, 16 ianuarie, la Castelul de la Arcuș, intrarea fiind liberă.

Concert extraordinar Alexandru Tomescu la ArcuşZiua Culturii Naționale va fi marcată în acest an în județul nostru printr-un recital de excepție, susținut de violonistul Alexandru Tomescu, la Centrul de Cultură Arcuș.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură Arcuș, în colaborare cu Centrul de Cultură al județului Covasna și îl va aduce în faţa publicului pe Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai apreciați violoniști pe care îi are România în prezent. Recitalul va cuprinde trei sonate pentru vioară.

Despre Alexandru Tomescu se spune că este artistul „menit să trăiască vioara”, având o relație permanentă cu arta și cu publicul și cântând cu aceeași pasiune, indiferent de locul în care s-ar afla – spații tradiționale, străzi, case părăsite, stații de metrou sau păduri.

În prezentarea evenimentului se arată că Alexandru Tomescu s-a aflat printre pionierii evenimentelor muzicale românești organizate fără sprijin instituționalizat.

„L-am ales pe Alexandru Tomescu pentru că este printre primii 10 violoniști ai țării, un om cu un talent extraordinar, pe care publicul din Sfântu Gheorghe rar ar avea ocazia să-l vadă, în condițiile în care el susține câteva concerte la București, iar în restul timpului lucrează mai mult în străinătate. Venirea sa la Arcuș este o ocazie unică și este un adevărat dar pentru public, care îl poate asculta cu ocazia Zilei Naționale a Culturii”, a declarat directorul Centrului de Cultură Arcuș, Kapocz Attila.

Potrivit acestuia, recitalul a fost programat pentru data de 16 ianuarie tocmai pentru că pentru 15 ianuarie, ziua în care celebrăm cultura națională, artistul avea deja stabilit un program în Capitală.

Recitalul extraordinar al lui Alexandru Tomescu va avea loc aşadar miercuri, cu începere de la ora 19.00 la Castelul de la Arcuș, intrarea fiind liberă. Organizatorii pun la dispoziția publicului un autobuz care va pleca din fața Teatrului din Sfântu Gheorghe la ora 18.30.

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită pentru întâia oară în România pe 15 ianuarie 2011. Ziua este considerată ca fiind un prilej de deschidere a tuturor artelor, prin diverse manifestări: concerte, spectacole, lansări de carte, întâlniri literare ș.a.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.