CULTURA 15 ianuarie 2013

Dan Puric la Sita Buzăului de Ziua Culturii Naţionale

de Monica Vrânceanu | 516 vizualizări

Evenimente culturale vor avea loc şi la Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului.

Dan Puric la Sita Buzăului de Ziua Culturii NaţionaleLa Sita Buzăului, Ziua Culturii Naționale va fi marcată în acest an printr-un spectacol de poezie oferit de elevii din comună. Evenimentul va începe azi, de la ora 18,00, la Casa de Cultură și îl are ca invitat special pe Dan Puric, actorul urmând să susțină aici o conferință care îl are ca subiect central pe Mihai Eminescu.

Primarul comunei, Nicolae Stoica, ne-a declarat că și-a dorit foarte mult să îl aducă la Sita Buzăului pe Dan Puric tocmai pentru că oamenii de aici au avut acces rar la cultură în ultimii ani.

„Cultura e deficitară la Sita Buzăului, nu doar din cauza poziției mai retrase a comunei ci și din cauza vremurilor pe care le trăim – o alergătură nebună după bani și lucruri materiale. Cred că e vremea în care să ne mai îngrijim și spiritual, tocmai de asta am ținut să organizăm ceva deosebit de 15 ianuarie”, a explicat Nicolae Stoica, adăugând că Dan Puric se va afla pentru prima oară la Sita.

Seară literară la Sfântu Gheorghe

Ziua Culturii Naționale va fi marcată astăzi şi la Sfântu Gheorghe, printr-o întâlnire la Centrul Ecleziastic de documentare Nicolae Colan, unde va avea loc o seară literară, urmată de un caleidoscop liric.

Acțiunea va debuta de la ora 16,00, cu lansarea unui volum de poezii, urmând apoi un spectacol de recitare al Cercului Albatros al Colegiului Național Mihai Viteazul (CNMV), precum și o cuvântare susținută de poetul Ionel Simota. Seara va marca atât nașterea poetului Mihai Eminescu, cât și Ziua Culturii Naționale, iar în cadrul acesteia a fost pregătită și o scrisoare adresată fostului deputat de Covasna, Petre Străchinaru, care a împlinit de curând 70 de ani. În semn de respect pentru susținerea culturii de către Petre Străchinaru, organizatorii vor susține un moment distinct adresat acestuia, ocazie cu care au fost invitați și prieteni ai fostului deputat.

Ziua Culturii de... Ziua Unirii

La Întorsura Buzăului, Casa de Cultură Orășenească se pregătește de o serie de manifestări pentru Ziua Unirii – 24 ianuarie, ocazie cu care va fi celebrat și Poetul Național. Directorul Casei, Costică Olteanu, spune că anual organizează evenimente culturale fie de 15 ianuarie, fie de 24 ianuarie, iar în acest an au ales ultima dată tocmai pentru a cuprinde ambele evenimente, importante în istoria  și conștiința națională. Potrivit lui Olteanu, pe 24 ianuarie vor avea loc spectacole folclorice și cercuri literare, susținute de către elevii școlilor și liceelor din oraș.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.