CULTURA 26 mai 2011

Concurs foto pentru 550 de ani de Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 465 vizualizări
Premiile pe care le acordă municipalitatea în cadrul acestui concurs sunt în valoare de 2.000 de lei Primăria Sfântu-Gheorghe lansează un concurs de fotografie cu ocazia celor 550 de ani de atestare documentară a așezării urbane, iar concursul prevede prezentarea imaginilor care au legătură cu trecutul, prezentul sau viitorul orașului. Potrivit coordonatorului de proiecte din cadrul Primăriei, Ildiko Knop, Concursul de fotografie „Contact” se va derula până pe 15 septembrie, aceasta fiind data limită de primire a

Premiile pe care le acordă municipalitatea în cadrul acestui concurs sunt în valoare de 2.000 de lei

Primăria Sfântu-Gheorghe lansează un concurs de fotografie cu ocazia celor 550 de ani de atestare documentară a așezării urbane, iar concursul prevede prezentarea imaginilor care au legătură cu trecutul, prezentul sau viitorul orașului.

Potrivit coordonatorului de proiecte din cadrul Primăriei, Ildiko Knop, Concursul de fotografie „Contact” se va derula până pe 15 septembrie, aceasta fiind data limită de primire a fotografiilor, urmând ca pe 27 octombrie să aibă loc anunțarea câștigătorilor și pe 3 noiembrie organizarea unei expoziții cu fotografiile primite în competiție.

Ildiko Knop a arătat că la concurs pot participa fotografi amatori și profesioniști, din Sfântu-Gheorghe sau din afara orașului, singura condiție fiind aceea de a prezenta fotografii care au ca subiect municipiul Sfântu-Gheorghe.

Lucrările vor fi depuse pe hârtie la Biroul de Imagine din Sfântu-Gheorghe sau sub formă digitală la adresa foto550@sepsi.ro, premiile pe care le acordă municipalitatea în cadrul acestui concurs fiind în valoare de 2.000 de lei.

Se fac donaţii pentru statuia Sfântului Gheorghe

Municipalitatea intenționează să amplaseze, la intersecția străzilor Petofi Sandor cu Oltului, o statuie a Sfântului Gheorghe, replică a celei din Praga. Valoarea statuii este de 120.000 de lei, iar pentru realizarea acesteia Primăria a apelat inclusiv la o colectă publică, fiecare cetățean fiind rugat să doneze 5,5 lei în acest sens.

Ildiko Knop a declarat că până acum s-au primit deja donații de la aproximativ 20 de persoane, valorile acestora fiind însă diferite. Consiliul Local Sfântu-Gheorghe va contribui cu 50.000 de lei pentru această statuie, sperându-se ca restul sumei să fie completat din donațiile cetățenilor precum și din sponsorizări.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.