CULTURA 2 mai 2011

Biblioteca Judeţeană readuce Săptămânile Îngăduinţei și La drum cu Lectură

de Monica Vrânceanu | 451 vizualizări
Biblioteca Județeană Bod Peter lansează, cu ocazia Zilelor Sfântu-Gheorghe care încep astăzi, Săptămânile Îngăduinţei - pentru perioada 2-14 mai. Aceste Săptămâni le permit celor care au depășit termenul de returnare a cărților împrumutate să le aducă la Bibliotecă fără a plăti taxa de întârziere, iar cei interesați de a se înscrie o pot face în mod gratuit. Directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs, a declarat că se

Biblioteca Județeană Bod Peter lansează, cu ocazia Zilelor Sfântu-Gheorghe care încep astăzi, Săptămânile Îngăduinţei - pentru perioada 2-14 mai. Aceste Săptămâni le permit celor care au depășit termenul de returnare a cărților împrumutate să le aducă la Bibliotecă fără a plăti taxa de întârziere, iar cei interesați de a se înscrie o pot face în mod gratuit.

Directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs, a declarat că se derulează în continuare programul lansat anul trecut alături de Primăria Sfântu-Gheorghe, intitulat „La drum cu lectură” și de care beneficiază toți bebelușii din Sfântu-Gheorghe care s-au născut după data de 20 aprilie 2010.

”În cadrul acestui program se primește un cadou constând dintr-un mic pachet de cărţi specifice vârstei de până la trei ani, volume în maghiară sau română, la alegere, însoţite de un îndrumar pentru lectură şi de un permis de utilizator al bibliotecii, eliberat pe numele bebeluşului. Pachetul-cadou poate fi preluat, cu cartea de identitate şi cu certificatul de naştere al copilului, de la sediul Bibliotecii Judeţene Bod Péter”, a spus directorul Szonda Szabolcs.

La un an de la lansare, familiile care au preluat deja pachetele-cadou cu cărți sunt așteptate la o întâlnire aniversară, fiindu-le deja transmise invitaţii nominale în acest sens.

Întâlnirea va avea loc miercuri, pe 4 mai, începând cu ora 17 la Bibliotecă, iar printre invitați se află și primarul Antal Arpad, medicul primar pediatru Peter Margareta și psihologul Pásztor Boglárka, cei doi medici urmând să le răspundă părinților la întrebări legate de îngrijirea şi dezvoltarea bebeluşilor.

Cu această ocazie, bibliotecarii vor prezenta anumite cărţi din colecţia Bibliotecii, cărți care se adresează bebeluşilor dar și părinţilor lor, iar cei prezenţi vor avea ocazia să  discute despre impactul şi experienţa programului în cadrul familiei lor şi despre teme privind creşterea şi educaţia copiilor.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.