CULTURA 31 mai 2011

Actorii de la CNMV, câștigătorii Marelui premiu LicArt 2011

de Monica Vrânceanu | 617 vizualizări
Trupa de teatru Ecou a Colegiului Național Mihai Viteazul (CNMV) din Sfântu-Gheorghe este marea câștigătoare a secțiunii de teatru a Festivalul Naţional de Artă LicArt. În weekendul abia încheiat, au ajuns la Bucureşti aproape 120 de liceeni din întreaga ţară, aceștia fiind finaliştii celor trei secţiuni ale LicArt: poezie, fotografie şi teatru. Finala de teatru s-a desfășurat vineri, cu cele trei trupe finaliste:

Trupa de teatru Ecou a Colegiului Național Mihai Viteazul (CNMV) din Sfântu-Gheorghe este marea câștigătoare a secțiunii de teatru a Festivalul Naţional de Artă LicArt. În weekendul abia încheiat, au ajuns la Bucureşti aproape 120 de liceeni din întreaga ţară, aceștia fiind finaliştii celor trei secţiuni ale LicArt: poezie, fotografie şi teatru.

Finala de teatru s-a desfășurat vineri, cu cele trei trupe finaliste: Ecou – CNMV Sfântu- Gheorghe, Atelierul de Teatru - Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Botoşani şi Drama Club - Colegiul Naţional A. T. Laurian tot din Botoşani.

Tinerii actori au jucat în fața unui juriu format din regizoarea Sanda Manu, criticul Florica Ichim şi actorul Victor Rebengiuc.

Juriul a decis că Trupa Ecou a CNMV și spectacolul “Jacques sau Supunerea” de Eugen Ionescu, în regia actriței Teatrului Andrei Mureșanu (TAM), Fatma Mohamed, este marele câștigător al LicArt 2011. Trofeul câștigat de actorii din Sfântu-Gheorghe este unul în valoare de 4.500 de lei, iar potrivi Fatmei Mohamed banii se vor împărți nu doar între cei implicați în producerea spectacolului ci și cu cei care au ajutat de-a lungul vremii această producție, susținând-o cu diverse ocazii.

”Cred că acest premiu reprezintă o recunoaștere a valorii trupei care s-a format la CNMV. Nici nu ne-am gândit că vom primi un premiu, dar am vrut să avem o recompensă pentru anul trecut, când la Lic Art nu am putut primi Marele premiu pentru că am avut o problemă tehnică legată de o actriță a trupei. În cele din urmă acest premiu reprezintă, cred, o reușită pentru noi toți și arată că avem o calitate de care trebuie să fim mândri”, a declarat Fatma Mohamed, cea care s-a ocupat de producerea piesei, regia acesteia și închegarea noii trupe de teatru Ecou a CNMV.

În cadrul Festivalului au participat la ediţia din acest an 2002 liceeni la secţiunile Poezie şi Fotografie – cu 7.733 de creaţii şi alţi 563 de elevi au făcut parte din cele 40 de trupe de teatru concurente. Juriul a analizat 170 de poezii, 634 de fotografii semifinaliste și 50 de spectacole.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 31 mai 2011
BRAVO LOR SI TUTUROR CELOR CARE AU CONTRIBUIT LA SUCCESUL ACESTOR COPII ! VA DORESC MULT SUCCES !!!
Alexandra, 31 mai 2011
Felicitari intregii trupe! Ati facut o treaba buna, e un concurs important cu un juriu select. Bravo si multa bafta in continuare!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.