CULTURA 24 septembrie 2013

50.000 de lei pentru proiecte editoriale la Centrul de Cultură Covasna

de Monica Vrânceanu | 599 vizualizări

proiecte editoriale cultura

E vorba de finanţări nerambursabile pentru editarea de reviste culturale şi literare, pentru copii şi tineri

Centrul de Cultură Covasna lansează sesiunea de finanţare 2013 pentru proiecte editoriale, aceasta cuprinzând finanţări nerambursabile pentru editarea de reviste culturale şi literare, pentru copii şi tineri. Sesiunea se derulează până pe 30 noiembrie 2013,  iar suma disponibilă pentru finanţare nerambursabilă în acest an este de 50.000 de lei. Proiectele editoriale se pot înscrie începând de acum și până pe 22 noiembrie, iar suma maximă ce poate fi solicitată pentru un proiect editorial format din cel mult cinci titluri este 50.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului de Cultură Covasna, finanţarea nerambursabilă se acordă numai în condiţiile existenţei unor surse de finanţare proprii sau atrase ale beneficiarului finanţării, altele decât cele primite sub forma finanţărilor nerambursabile, în cuantum de cel puţin 10% din cheltuielile eligibile prevăzute în bugetul total al proiectului editorial.

Criteriile generale care stau la baza acordării finanţărilor nerambursabile sunt relevanţa proiectului, calitatea conţinutului şi a realizării tehnice, modalitatea de implementare a proiectului, structura bugetului – fezabilitatea proiectului editorial (din punct de vedere al proiectării bugetului) și alte tipuri de finanţare (scrisoare de intenţie din partea co-finanţatorilor sau contracte de sponsorizare).

La concurs pot participa editurile şi redacţiile publicaţiilor de cultură, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activităţi editoriale și  persoane juridice de drept public. Pentru a putea participa la prezentul concurs de proiecte, este necesar ca solicitantul să nu figureze cu datorii la bugetul de stat sau la bugetul local, să fi respectat obligaţiile asumate prin contractele de finanţare nerambursabilă anterioare și o vechime de minim cinci ani a revistei sau publicației pentru care se solicită finanțarea. În plus, un avantaj îl va reprezenta o acoperire cât mai mare în distribuirea revistei. Documentele necesare înscrierii de proiecte editoriale în concurs sunt disponibile pe pagina www.cultcov.ro. Mai multe detalii despre sesiunea de finanţare puteţi obţine prin e-mail office@cultcov.ro sau la telefon 0267351648.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.