UCRAINA/UKRAJNA 4 martie 2022

Poşta Română a înfiinţat trei puncte pentru colectarea ajutoarelor umanitare destinate Ucrainei

de Agerpres | 2013 vizualizări

Poşta Română a înfiinţat la Sfântu Gheorghe trei puncte pentru colectarea ajutoarelor umanitare destinate Ucrainei.

Directorul Oficiului Judeţean de Poştă Covasna, Cornel Radu, a declarat, miercuri, că acestea se află în incinta Ghişeului din Cartierul Gării, deschis între orele 11-18, la centrul de Tranzit Poştal aflat lângă Gara CFR, care are program între orele 7-19, precum şi la Oficiul poştal din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, care funcţionează între orele 8-19.

Potrivit acestuia, pot fi donate alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte în stare bună pentru femei, bărbaţi şi copii, lenjerie, perne, corturi, saltele, tacâmuri, paturi pliabile, baterii, staţii radio emisie-recepţie, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi, medicamente şi echipamente medicale etc.

Pentru eficientizarea procesului de colectare, donatorii sunt rugaţi să ambaleze separat produsele pe categorii şi să scrie pe fiecare cutie ce conţine.

Pachetele vor fi încărcate în maşinile companiei şi vor fi transportate în decurs de 24 de ore către punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, de unde vor fi distribuite mai departe în zonele în care este nevoie de ajutoare.

Subprefectul Cosmin Boricean a declarat, pentru AGERPRES, că este impresionat de solidaritatea de care dau dovadă locuitorii judeţului Covasna, atât în ce priveşte mobilizarea pentru ajutorarea cu bunuri, cât şi în ce priveşte disponibilitatea de a-i caza pe oamenii afectaţi de războiul din Ucraina.

Potrivit Prefecturii, în judeţul Covasna sunt pregătite 379 de locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina, oferite gratuit de către autorităţile locale sau de către persoane fizice din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului, iar pe lângă acestea în localităţile din mediul urban mai sunt disponibile 318 camere cu plată, însumând 645 de locuri, 85% fiind în hoteluri şi pensiuni.

„Avem oferte de cazare şi de la mai multe persoane din mediul rural, cărora le mulţumim, de asemenea, foarte mult, însă sperăm că nu va fi nevoie. Consider că oamenii s-au mobilizat foarte bine, pe lângă demersurile făcute de autorităţi fiind şi foarte multe iniţiative private, oameni care au legături, rude, prieteni în Ucraina sau care pur şi simplu au vrut să ajute şi au acţionat individual pentru a ajuta persoanele afectate de conflictul din ţara vecină”, a declarat subprefectul Cosmin Boricean.

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.