UCRAINA/UKRAJNA 3 martie 2022

Aproape 400 de locuri de cazare gratuite oferite refugiaţilor din Ucraina

de Agerpres | 1544 vizualizări

Aproape 400 de locuri de cazare gratuite sunt oferite refugiaţilor din Ucraina de către autorităţile locale, dar şi de mai multe familii din judeţul Covasna dornice să ajute persoanele care au fugit din calea războiului.

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan, a declarat, miercuri, că în localităţile din mediul urban, respectiv Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului, sunt disponibile circa 115 camere în care pot fi găzduite gratuit 379 de persoane refugiate, la care se mai pot adăuga şi alte spaţii de cazare aflate în mediul rural.

„Consider că e foarte important că o parte dintre aceste camere au fost puse gratuit la dispoziţie de către persoane fizice care au oferit găzduire în casele lor, în familiile lor, deci au făcut acest lucru din tot sufletul, din toată inima. De exemplu, în oraşul Întorsura Buzăului sunt 7 camere oferite de trei localnici, cu un număr total de 18 locuri de cazare. De asemenea, în oraşul staţiune Covasna o familie a oferit gratuit 2 camere cu 4 locuri. (...) Printre locurile de cazare oferite gratuit se numără şi cele de la căminele şcolare de la Liceele 'Mikes Kelemen' şi 'Puskas Balint', în total 22 de camere cu 112 locuri, dar şi cele oferite de Consiliul Judeţean Covasna. (...) Am mai primit o ofertă din partea domnului primar din comuna Barcani, care a oferit 30 de locuri de cazare pentru refugiaţi în căminul cultural din localitate. Sunt sigur că şi în mediul rural sunt foarte mulţi oameni primitori şi buni la suflet care, dacă ar trebui, ar primi refugiaţi ucraineni, dar, deocamdată, ne-am concentrat pe spaţiile disponibile în mediul urban”, a declarat prefectul Raduly Istvan.

Acesta a precizat că pe lângă locurile de cazare oferite gratuit în spaţii publice sau private, în localităţile din mediul urban mai sunt disponibile 318 camere cu plată, însumând 645 de locuri de cazare, 85% dintre acestea fiind în hoteluri şi pensiuni.

„Sperăm că nu va fi nevoie şi că acest război se va termina cât mai curând, iar oamenii se vor putea întoarce la casele lor”, a mai spus prefectul Raduly Istvan.

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.