ULTIMA ORĂ 4 februarie 2011

Weekend cu Pomana Porcului la Balvanyos

de Monica Vrânceanu | 563 vizualizări

Cei care nu și-au făcut planuri pentru acest sfârșit de săptămână se pot delecta cu muzică bună și cu produse delicioase tradiționale din carne de porc la cea de-a șasea ediție a Pomanei Porcului, care începe sâmbătă dimineață la Balvanyos.

Primarul comunei Turia, Daragus Attila, iniţiatorul şi organizatorul Festivalului de Pomana Porcului de la Balvanyos, a declarat că în competiţia din acest an s-au înscris 15 echipe, o parte din ţară, și restul din Germania şi Ungaria.

Din sponsorizările Festivalului au fost deja cumpăraţi, de la Moacşa, şase porci între 100 şi 130 de kilograme, aceștia urmând a fi sacrificați sâmbătă dimineață; fiecare echipă a primi câte o cantitate importantă de carne de porc din care va trebui să prepare minim trei feluri de mâncăruri tradiţionale, reprezentative zonelor din care provin, urmând totodată să le aranjeze şi să le decoreze cât mai atractiv şi mai tradiţional.

Festivalul de Pomana Porcului de la Balvanyos a intrat în tradiția judeţului Covasna, fiind reprezentativ pentru promovarea obiceiurilor legate de ritualul sacrificării porcului. Daragus Attila a înregistrat marca Festivalului la OSIM, iar evenimentul atrage anual sute de turişti dornici să vadă de la cap la coadă cum se taie porcul, cum se prepară cele mai interesante şi bune mâncăruri, la final gustând din preparatele specifice.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.